HDD-ről SSD-re váltás után miért nem bootol a gép?
Lenovo Legion Y540. Egy m2-es SSD és HDD volt benne, most ezt a HDD-t cseréltem SSD-re. Full leáll a boot, mintha nem lenne Windows. Mi lehet az oka?
Próbáltam lehúzni a SATAs SSD-t, hogy csak az m2-es legyen benn, de úgy se bootol be. Csak ha bent van a régi, SATA HDD is.
További infók:
A Windows az m2-es SSD-re van telepítve, ami érintetlen. A HDD-t cseréltem csak, amin csak adatok vannak. Az SSD-vel nincs baj, másik gépben próbáltam, külső meghajtóként is felismeri a gép, csak ha beteszem a HDD helyére, akkor nem jó.
Az volt a terv, hogy kimásolom a régi HDD-ről az adatokat, és visszamásolom az SSD-re, így nem kell újra telepítgetni semmit, és minden menni fog, mint régen.

Valahogy a telepítéskor a hhdre került az egyik particó, amit a Windows létre szokott hozni magának.
Többet között Macrium Reflect bootolható változatának a segítségével is helyre lehet állítani:
Innen letölthető az ISO:
A bootlható pendrive-ot pedig Rufus segítségével elkészítheted, ezekkel a beállításokkal:
A Rufus innen tölthető le:

valamiert nem jol telepithetted es hdd re irhatta bootot windows
legjobb lett volna kivened amig feltelepited, igy utolag persze ez lenne jo
gondolom lehet van progi amivel bootot atted m2 re hdd rol de azert ilyennel szerencsetlenkedni? Ujratelepiteni tisztan jobb lenne
mar ha ez a problema de kezefekvo lenne
Köszi mindkettőtöknek!
Közben t aláltam egy (számomra) egyszerűbb megoldást. Ezt bevallom, nem próbátam elsőre, mert korábbi tapasztalatok alapján nem működött, viszont most igen.
A gépet bebootoltam m2 SSD és HDD-vel. Az új SSD-t külső meghajtóként csatlakoztattam usb-n keresztül. Telepítettem az m2re egy progit ami klónozta a HDD-t a külső SSD-re. Miután elkészült, betettem a HDD helyére, és minden remekül elindult.
Nem próbáltam még végig mindent, de egyelőre úgy látszik, hogy megvannak a dolgaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!