Hány wattos tápot éri meg most venni egy komolyabb gamer gépbe?
Ma már minden alkatrész ledes még a perifériák is.. LED-es még a fejhallgatom is..
A gépem: egy 9. generációs i7 proci van benne, 16GB RAM, GTX 1070 8GB VGA, 2db SSD, 3db HDD és egy DVD író + egy Avermedia capture card. Kb. ezek vannak benne ha nem hagytam ki valamit. Ja, és minden alkatrész LED-es a ventik, az alaplap is és a RAM-ok is.

A 9gen i7-ből van 35W TDP-s, 65W TDP-s, 95W TDP-s tehát véletlenól se írd le melyik... :D
Normális 500W-os táp elég kb mindenre, egy 600-as meg bőven több mint sok.
OFF:
ez már régóta foglalkoztat, sokan használják az elvileg-et - szerintem feleslegesen.
"VGA csere terve van véve elvileg"
Most akkor csak elvileg van tervbe véve a VGA csere vagy gyakorlatilag is tervbe van véve a VGA csere? :D

Értem és köszi mindkét választ.
Jövőre mindenképpen tervezek egy új kártyát venni,a z elvileg az inkább a 3060Ti-re szólt, mert azt még nem döntöttem el teljesen, hogy milyet vegyek majd.:)
De amilyen VGA árak vannak, azt hiszem a 3060Ti megfelelne nekem aranyközépútnak.:)

Azért nem olyan egyszerű, hogy a videókártya 330w-ot kér, és akkor mellé teszel egy 350w-osat, mert minek több. Például ha olyan a táp, hogy két ágra van elosztva, szükséged lesz egy 600-700 watt-ra, hisz a fele megy csak valójában a videókártyának, a másik fele a procinak meg minden másnak. De ha csak egy ágon fut az áramellátás, akkor bőven elég lehet bármilyen egy gpu-s rendszerbe akár egy jó kis 550w-os táp is.
Szóval amit figyelembe kell venni, az az hogy mire használod és milyen újítások lesznek a jövőben, valamint ne márkát, hanem konkrét típust nézz.
Ha nagyon nem akarsz bajlódni a jövőt illetően, a helyedben egy 5-10 év garival rendelkező, megbízható típusú tápot vennék, mondjuk egy egy ágasat, 500-600w körül. Az mindenre elég kell hogy legyen.
Ettől nagyobb felesleges, hisz úgysem használod ki. Mire meg már olyan videókártyák lesznek amikhez ez nem lesz elég, addigra a tápod úgyis kiöregszik és amúgyis váltasz addigra, hisz az nem mostanában lesz.

"Azért nem olyan egyszerű, hogy a videókártya 330w-ot kér, és akkor mellé teszel egy 350w-osat, mert minek több."
Senki nem írta, hogy vegyen 350 wattos tápot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!