Milyen processzort vegyek 1050ti-hoz?
Alaplapot újat akarok venni, az mindegy milyen.
Játékokra venném elsősorba (GTA V, CS:GO, Killing Floor 2 stb.)
Kb. 50.000Ft-ig venném.
Ezeken gondolkoztam:
Intel i3-10100F
Intel i5-10400F
vagy esetleg: Ryzen 5 2600
A ryzen szerintem gyengébb proci. Ti milyet ajánlanátok?

i3 elég annak a kártyának. De inkább i5 vagy Ryzen 5-öt vegyél,
mert a modernebb játékokhoz gyenge az a kártya, ha majd kártyát cserélnél a közeljövőben, nem kell majd új procit cserélned.
Értem.
Azt olvastam , hogy az i5 10400-t fontos egy drágább alaplappal venni (pl. Z490), mert az olcsóbb lapok (H410, B460) nem tudják hozni az órajel maximális teljesítményét (4300 MHz). Ez mit jelent?
Köszönöm a válaszokat.

Nem tudom hogy ezt honnan olvastad, de ez teljesen badarság. Szerintem az overclock-ra gondolsz.
Az i5-10400-et nem tudod overclockolni, így elég hozzá egy H410-es lap.
Z490-es alaplapot abban az esetben vegyél, ha K verziós procit akarsz venni ami támogatja a proci tuningolását.

Ehhez a videokártyához bőven elég a 10100F, és akkor h410 alaplap is mehet hozzá. A kettő együtt megvan 50 ezerből akár 😃
10400F csak akkor jó vétel, ha cserélnéd a videokártyát 1080 szint fölé.
B460 alaplap is jó a 10400F-nek. Ott inkább az van, hogy megy az is a H410-essel, csak kérdés, hogy meddig? Annak már komolyabb fogyasztása van. És nem az a gond, hogy belassítja a procit, hanem hogy ha maxra van járatva az alaplap VRM, akkor jelentősen csökken az élettartama.
Így az ajánlott alaplap 10400-ak alá a jó VRM-es, hűtéses lapok, pl: asrock b460m pro4 / gigabyte b460 hd3
~35000
Szóval elmegy az olcsó 25 ezresben is, csak nem arra van tervezve...
Ami korlát van, hogy h410 és b460 lapokkal 2666 mhz-n fognak menni a ramok. De ha Z alaplapba rakod, akkor is hiába megy a ram akár 3600 mhz-en, az alig hoz pár fps-t. Közel sem éri meg a pluszpénzt. Gamer felhasználásra teljesen felesleges.
Értem.
Még annyi kérdésem van, hogy valószínűleg 150 ezer Ft felett nem akarok venni videókártyát a közeljövőben. Ha pl. veszek egy GTX 1650 SUPER-t, akkor az i3 elég lesz hozzá is, vagy jobb választás lenne az i5 ebben az esetben?
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.

Ahhoz már egy i5-ös proci fog kelleni. De 1650-et nem érdemes venni mert csak 4 GB vram-ja van, ami már kevés az újabb játékokhoz.
Szerintem jobb választás egy GTX 1070 aminek 8 gb vram-ja van, és teljesítményileg némileg erősebb mint egy 1660 Super. Használtan 70-80 körül találsz a hardveraprón, ár-érték arányban az egyik legjobb használt kártya.
Vagy esetleg egy használt GTX 1060 6GB ami megegyezik egy 1650 Super-el.
Használtan 50 körül mozog.
Vagy ha újat szeretnél venni, akkor egy 1660-at tudnék ajánlani. (TI vagy Super)

Hát igen... most ki kell húzni a gyengébbel videokártya ügyileg, amíg nem áll helyre a piac. Beteg egy árak vannak.
De akár csinálhatod azt is, hogy most a 10100F +erősebb alaplap, és később bővíthetsz procit at erősebb videokártya mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!