El lehet indítani így is a gépet?
Kapcsolható félpasszív hűtős tápegységem van.
Kb 100-150W-al nagyobb tápot vettem direkt mint a teljes fogyasztásom.
El lehet úgy indítani a gépet,hogy a tápon a félpasszív hűtő be van már kapcsolva?
Ha igen,amikor már be van kapcsolva a gép akkor az kapcsolgatható vagy azt úgy nem szabad(mint régi tápoknál volt,hogy egy pöcökkel a feszkót állíthattad és ha átlökted 230ra akkor füstölt minden kb).

most ha kapcsolhato mi a gondod?
tap pontos tipusa? Gyartonal nezd meg mikortol kapcsol be mekkora teljesitmenynel,
ha geped valojaban (cpu+gpu tehat fokent) nem fogyaszt tobbet, akkor mindeg mehetne paszivan is ez nem kell problema legyen, ha csak bem sokkal melegebb az uzemihomerseklet a helyseg...
aktivan is mindeg mehet ez sem problema, legtobb mas tapok mind allando aktiv hutesuek

vannak mas is meghozza fokent a jobb tapok amik nem 230V Only k ezeken vagy kapcsolo van szinten vagy automatikusan felismeri
ha ilyen kapcsolot allitasz at valoban elfustolteted... szoval figyelj mit nyomkodsz

itt azt irja a bekapcsolo gomb mellett van, vagyis nehogy veletlen azt nyomd meg, mert akkor leall
azt irja hogyha benyomod akkor allandoan mukodik venti
ha nem nyomod be akkor nem porog de csak ha alacsony teljesitmenyfelvetel van benne, itt leirasban nem irta ez mennyi illetve még nem lattam, kezikonybe leirhatja, meg amugyis megtapasztalod szoval...
tehat sajnos nem kapcsolhato teljesen paszivra
nem tudom van e ebbol ilyen tipus mert vannak tapok amik allando paszivra is allithatoak, illetve eleve venti nelkuliek igy nincs is mit allitani...

igen, ment kozben is nyomkodhatod
de irja 30% ig nem kapcsol be
650*30%= 195W
szoval ha atlagosabb a geped akkor valoszinu munka/jatek kozben sem kapcsol be venti

itt van par teljes rendszeres fogyasztas pl.
3700X el ami eleg energiahatekony 65W TDP s es gyakorlatban is max 90W korulit zabalhat
Szoval viszonyithatsz valojaban mennyit is fogyaszt geped
mert ketlem hogy 500-550W ot
mikrol van szo? Legujabb csucskarikrol es csucsprocikrol? Mert azok zabalnak rengeteget
3700x meg 3060ti 3 ventis :)
A későbbi fejlesztésért vettem sokkal nagyobb tápot.

Igen az ajánlott 600W de annyit nem fog fogyasztani a rendszer :)
Az ajánlott tápegység nem sokat számít.
Néztem egy pár kalkulátor nagyonmax 400 wattig ment fel full terhelésen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!