Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kell 2x indítani a gépet?

Miért kell 2x indítani a gépet?

Figyelt kérdés

Hello!

Az elmúlt 2 napban jött elő egy olyan problémám, hogy 2x kell elindítani a gépet, mert nem akar elindulni. Bekapcsolom elsőre, világít a gépház lede, hogy beindult, vár, vár, majd jó 1 perc után csipog egyet és semmi. Megnyomom a bekapcsoló gombot azonnal leáll (el se jut a biosig). A képernyők végig energiatakarékos módban futnak. Másodiknál azonnal csipog egyet és 10 sec alatt fel is állt a rendszer.

2 napja váltottam régi 2 monitoromat 2 új Asus VN248QA fekete monitorra. Eddig sosem csinálta ezt, most meg 5 bekapcsolásnál 4x ez van.

BIOS utoljára 2015 januárban volt frissítve (nem tudom azóta van újabb vagy sincs), vga drivert mindig frissítem.

gép:

Asus maximus 7 hero lap

i5 4690k (gyári hűtővel, mert nem kellett még húzni)

gigabyte gtx 970 g1 gaming

8gb ram

samsung 850 evo basic 250gb (ezen van a windows 10)

wd10ezex

fsp raider 550 táp

Egyszerűen nem tudom mitől lehet ez de kezd zavaró lenni.

Előre is köszi a segítséget.

2015. dec. 25. 00:17
 1/7 A kérdező kommentje:
sharkoon vg4-w green ház ha ez számít valamit.
2015. dec. 25. 00:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem a laptopom csinálta ezt Win 8.1 alatt, mindaddig, amíg fel nem tettem a drivereket. Eszközkezelőben (Számtógép, Tulajdonságok, Eszközkezelő a bal fölső sarokban) nézz szét, van-e olyan driver, amit hiányol a rendszer. Nem biztos, hogy ugyanez a probléma nálad, de egy próbát megér.
2015. dec. 25. 09:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de sehol nem találtam hiányzó drivert.

Viszont más már írt privátban, hogy kapjam ki a ramokat, fújjam meg majd rakjam vissza, eddig működik, majd ha változik akkor szólok.

2015. dec. 25. 09:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Megint 2x kellett indítani, ez sajnos nem jött össze :(
2015. dec. 26. 09:03
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

lehet osszefugg a monior valtassal

fujkald meg a vga csatikat is es dugd ujra :D

amugy ennyi infobol alaplap, tapegyseg, gephaz (panel) hibanak tunik

mindegyikhez rendes szakszerviz kell hogy kideritsek, alaplap meg a legjobb moka...

de szerintem a monitorok es vga korul lesz valami gond...

2015. dec. 27. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia Nekem is ugyanígy pittyeget 1-et és alig indult. Nekem ezt akkor produkálta, amikor rákötöttem a RÉGI sata-s HDD-t. Ahogy lehúztam a HDD-t. még 1 kis ideig b*szakodott, majd elindult
2015. dec. 27. 21:32
 7/7 A kérdező kommentje:

RAMokat kiszedtem, megfújkáltam, nem változott.

VGA kábelt is kiszedtem meg fújkáltam, de nem akaródzik neki. Most viszont DVi meg hdmi helyett 2x display porton vannak a monitorok.

Reggel úgy kezdett hogy el se akart indulni a win 10, szóval rakhattam újra. Most megint 2x-es az indítás...

Köszönöm a tanácsokat, majd még próbálkozom vele.

2015. dec. 28. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!