Miért kell 2x indítani a gépet?
Hello!
Az elmúlt 2 napban jött elő egy olyan problémám, hogy 2x kell elindítani a gépet, mert nem akar elindulni. Bekapcsolom elsőre, világít a gépház lede, hogy beindult, vár, vár, majd jó 1 perc után csipog egyet és semmi. Megnyomom a bekapcsoló gombot azonnal leáll (el se jut a biosig). A képernyők végig energiatakarékos módban futnak. Másodiknál azonnal csipog egyet és 10 sec alatt fel is állt a rendszer.
2 napja váltottam régi 2 monitoromat 2 új Asus VN248QA fekete monitorra. Eddig sosem csinálta ezt, most meg 5 bekapcsolásnál 4x ez van.
BIOS utoljára 2015 januárban volt frissítve (nem tudom azóta van újabb vagy sincs), vga drivert mindig frissítem.
gép:
Asus maximus 7 hero lap
i5 4690k (gyári hűtővel, mert nem kellett még húzni)
gigabyte gtx 970 g1 gaming
8gb ram
samsung 850 evo basic 250gb (ezen van a windows 10)
wd10ezex
fsp raider 550 táp
Egyszerűen nem tudom mitől lehet ez de kezd zavaró lenni.
Előre is köszi a segítséget.

Köszönöm, de sehol nem találtam hiányzó drivert.
Viszont más már írt privátban, hogy kapjam ki a ramokat, fújjam meg majd rakjam vissza, eddig működik, majd ha változik akkor szólok.

lehet osszefugg a monior valtassal
fujkald meg a vga csatikat is es dugd ujra :D
amugy ennyi infobol alaplap, tapegyseg, gephaz (panel) hibanak tunik
mindegyikhez rendes szakszerviz kell hogy kideritsek, alaplap meg a legjobb moka...
de szerintem a monitorok es vga korul lesz valami gond...

RAMokat kiszedtem, megfújkáltam, nem változott.
VGA kábelt is kiszedtem meg fújkáltam, de nem akaródzik neki. Most viszont DVi meg hdmi helyett 2x display porton vannak a monitorok.
Reggel úgy kezdett hogy el se akart indulni a win 10, szóval rakhattam újra. Most megint 2x-es az indítás...
Köszönöm a tanácsokat, majd még próbálkozom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!