Ez a pc konfiguráció jó lesz?
Alaplap: (ASRock B460M Pro4)
Processzor: (Intel Core i5-10400F)
SSD: (Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3)
Ram: (Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2666MHz) [link]
Videókártya:(RX 580)
Táp: (Seasonic Core GC 500W Gold)
Memória tulajdonképpen megfelelő, mert ezzel a procival és alaplappal 2666 mhz a max. De hasonló áron már kapni 3000-3200 mhz ramot is (pl g.skill aegis). Eladáskor többet fog érni, még ha te nem is tudod kihasználni, jobb vétel.
SSD-nél én mindenképp M.2-t vennék. Átgondolandó a kingston a2000
Videokártyát inkább ideiglenesen használtan venném. Később valami frissebbre lehet váltani, amint helyreáll a vga piac. RX 580 már elég régi konstrukció.
"SSD-nél én mindenképp M.2-t vennék. Átgondolandó a kingston a2000"
Igen erre én is gondoltam de nem vagyok biztos benne hogy kompatibilis vagy lesz e neki hely.
3. "modernebb játékokkal"
Példa?
Példa: Cyberpunk, és minden, ami jövőre vagy utána fog megjelenni.
Ezen az alaplapon egy M.2 foglalat van. Tehát ha már van egy M.2 ssd-d korábbról, akkor nem tudsz bele többet rakni.
Ha több M.2 kell, akkor ATX méretben: Gigabyte B460 HD3
De itt már figyelni kell eléggé, hogy hágy SATA csatlakozásod marad, ha még több HDD-t is hozzá akarsz dugni, mert az M.2 letilt pár-pár satát.
Ha kevés lenne az M.2 ssd hely akkor AXAGON PCEM2-D megoldva. Minek is kellene egy gépbe annyi M.2 ssd?
RX 580 nem jó választás ennyiért.
1. Nem veszel most gépet, vársz az új kártyák érkezésére
2. Ideiglenes megoldásként RX 570 30k veszel a hardveraprórol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!