Melyik PSU-t (tápegységet) vennétek? EVGA Supernova P2 850 vagy Corsair RMx 850?
de azért húzós, a 3080-as 338 w-ot fogyaszt, és nem OC-s csak sima founders verzió, a 10700k meg akár 248-at is (multithread load)
Ez összeadva 586 watt, és még kell másra is...
Mond csak mi másra kell?
Ha van 4 db HDD-d az is minimális fogyasztás, ahogy az alaplap és a többi is.
Meg eleve nem úgy kell elképzelni hogy a táp úgy működik hogy összeadod és azt egyben adja le...
Szét van ágakra osztva, tehát csak a CPU és a VGA fogyasztása számít egybe, a többi külön.
Ezek a +12V-os ágat terhelik:
Ott tehát simán elbír még nagyobb fogyasztású VGA+CPU párossal is.
Bár én már feladtam igazából.
De azért még mutatók egy utolsó példát, itt egy 500W-os Hexa+:
Elméletileg 2 db 12V-os ága van, amik 18A áramerősségre képesek.
Na ez 216W, na szóval ez is hiába 500W-os nem tud pl. ellátni már egy 230W körüli fogyasztású VGA-t...
Hogy értsd, de ha ez 1 db 12V-os ágon lenne minden probléma nélkül megoldható lenne.
Csalókák ezek a számok, mögéjük kell nézni ezzel csak azt akarom mondani...
750W-os persze, de az 12V-os ágon is le tudja adni megközelítőleg a 750W-t, és ezen felül még a többi ágon is leadja a ráírt mennyiségű teljesítményt.(ami meg vonatkozik a HDD-re, MBO-ra, SF-nokra stb.)
oké, értem mit akarsz mondani vele, csak én ilyen aggódós típus vagyok, főleg ilyen nagy értékeknél.
Még azt mondd meg, hogy mi az az efficiency (hatékonyság) amit minden tápegységhez odaírnak százalékban? enyém talán 88 vagy 90 volt, ez jó?
Az csak a hatásfok.
Felvesz mondjuk a tápod 850W-t és abból 765W a hasznos amit hasznosít, szóval a 90%.
Viszont ez csak körülbelüli érték, és még annyi hogy a legjobb hatásfok 50%-os terhelésnél érhető el.(tehát csak ott éri a 90%-t a hasznos áramfelvétel)
Ennek maximum a villanyszámlára van hatása leginkább, nem feltétlen arányos a minőséggel.
Semmi nem ég ki, semmi nem ég le, semmi nem megy tönkre akkor sem, ha véletlenül tényleg kevésnek bizonyulna a jelenlegi tápod, amit továbbra sem hiszek.
Egyszerűen csak leáll a rendszer, vagy random újraindul.
Lazíts! Nem lesz semmi gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!