Tápegységet váltanék. Elég lenne a jelenlegi gépnek ez az 550W-os?
Jelenleg egy FSP Raider 650 van a gépben, igazából sok baja nincs, de hangos (meg elég sok helyen gyengének, rossz minőségűnek mondják).
A páromnak a napokban vettünk egy EVGA SuperNOVA 550 G2-t. Ég és föld a különbség az én silány tápomhoz képest... már kibontáskor is látszik rajta, hogy minőségi cucc.
Gondoltam rá, hogy vennék én is egy G2-t, a leendő gépfejlesztésem előtt, de nem vagyok biztos benne, hogy a mostaninak elég lenne a teljesítmény. (Bár az is kérdéses, mennyire adja le a Raider azt a 650-et valójában...)
Konfig:
Asus H97-Plus
i5-4690 + CM Hyper 212 EVO
8GB DDR3 1600MHz RAM (Corsair Vengeance)
Samsung 840 EVO 250GB SSD
WD 1TB Black (+ USB-n szinte folyton egy WD Elements 2TB)
Asus R9 290X DirectCU II OC 4GB
+ 2db Corsair AF120 venti vár még beszerelésre az asztalon
A nagyétkű R9 290X miatt gyanakszom, hogy kevés lenne az 550W.
A jövőben (elvileg augusztus magasságában) tervezek venni valami GTX 1070-80 szintű VGA-t, valamint, ha a benchmarkok ígéretesen jönnek vissza, egy i7 7800X-et is bevállalok.
A válaszokat előre is köszi.
550 wattnak elégnek kell lennie, kivéve, ha később SLI-t akarsz. Persze ha nyugodtabban alszol ettől, és nem sajnálsz pár ezer forintot, nagyobbat is lehet venni.
EVGA G2 teljesen jó választás, vagy ott van az újabb G3.
Most már érdemesebb venni G3-t, az egy fokkal jobb táp.
550W oda is elég lesz.
Köszi !
A G3-at megfontolom.
Miért vettél FSP-t?
Inkább g3. Az újabb, és minőségibb mint a g2.
Igen, az FSP tápom meglétéhez valóban köze van annak, hogy mindenkinek ajánlgatták a Raidert, itt is és más fórumokon is. Részben ezért is vettem ezt, részben meg a gépem vásárlásakor laikusabb voltam (első saját konfig, azóta kisebb-nagyobb újításokkal).
Igazából, mint fent említettem, baja konkrétan nincs, azon kívül, hogy kissé hangos a venti. Persze, nem álltam neki tesztelgetni és méricskélni a teljesítményét és képességeit, de valamelyest óvatosságból is gondoltam rá, hogy minőségibb tápegységet kéne vennem.
A G3-at mindenképp megfontolom, köszi mindenkinek. x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!