Super AMOLED után IPS mennyire zavaró?
"Nagyjából ugyanannyit bírnak ki normál használat mellett, mint a sokkal nagyobb akkuval szerelt Android készülékek."
Ha nem használod ki, még igaz is lehet, a képernyő megvilágítás akkor a legnagyobb terhelés, de ha használni is akarod a sok mag teljesítményét már nagyon elvérzik, az mellet hogy szépen melegszik is.
"iPhone 12-ben van az egyik legjobb kamera jelenleg a piacon."
Még a top 10 -be sincs benne. :-D
Szoftveresen "szépít" rajta, amit hardveresen nem tud, ezért tűnik egy átlag usernek jónak, de valójában egy 20~30 ezres készülék kamerájával van egy szinten.
Lightning meg maga egy vicc. Kitalált egy új csatlakozót, csak hogy egyedi legyen, kb. olyan mint kétezres évek elején, ha más márkától akarsz, és nem kínai gagyit, akkor vehetsz átalakítót, Y kábelt... :-D Utoljára SonyEricscon telefonomnál volt ilyen 2006 -ban.
Hát játék alatt valóban elvérzik, de szerintem ez senkinél nem mérvadó. Amúgy is ki játszik komolyabban telefonon?
Dxomark szerint a 13. az ipohne 12. Ami szerintem a rengeteg telefon közül bele fél az "egyik legjobba". Meg profi fotós amúgy se fog telefont venni kamera helyett.
A lighting valóban egy vicc. Ezzel nem lehet vitába szállni.
10. válasz egy mondatából kimaradt egy szó: "Persze nem azt mondom, hogy nincs jobb telefon az iPhone 12-nél,.."
Röviden: van jobb telefon az iphone 12-nél, de kérdés, hogy kinek mire kell. A másik meg az, hogy pusztán számok alapján nem lehet semmit összehasonlítani.
11es: én értem, hogy mit akarsz mondani. De nem ugyan azokat a szempontokat nézed, amelyek miatt az Apple olyan népszerű tud lenni.
Első körben, hogy miért nem tartom relevánsak a szempontjaid: Azzal érveltél, hogy csak alacsony kihasználtság mellett bír ugyanannyit az aksi. Ha kimaxoljuk a teljesítményt gyorsabban lemerül... De Itt fontos azt is megjegyezni hogy legalább van mit kimaxolni, és ha úgy hozza az élet, hogy valamiért az ember 8k videót akár vágni egy buszon ülve félúton Pest és Bécs között (próbáltam kicsit poénosabban példát írni) akkor ugyan lemerül, de legalább meg tudta csinálni.
Az pedig hogy a kamera szoftveresen pakolja össze a képet, engem nem érint. Mert azt hogy a kutyámat szoftveresen, vagy hardveresen erős kamerával fotóztam e soha senki nem fogja megkérdezni. Amikor pedig fontos hogy jó képeket készítsek, azt jelenleg is egy normális fényképezővel végzem, mert hiába tud a telefonom 25mp-t a végén nem tudja visszaadni azt a részletességet. A színhelyességről nem is beszélve.
Megpróbálom megfogalmazni, hogy én miért fogok váltani:
Leginkább mert apple termékekknek van egyfajta varázsa. Ami ha az ember úgy definiálja a jót ahogy én (akkor jó, ha nem veszek észre semmit) akkor ez a tökéletes márka.
Ez számomra olyan mint egy étterem. Akkor jó, ha az ember csak beül megebédel, és boldogan továbbmegy. Akkor ha már feltűnik, hogy a pincér egy paraszt. Lehet bármilyen vaníliás ízesítésű jázminrízs ami hiába a legfinomabb amit valaha ettem. Akkor legközelebb mikor arra járok, úgyis csak az fog eszembe jutni: itt legutóbb is lehangolt a dolgozók hozzáállása, úgyhogy most máshova megyek.
Röviden és tömören, miért jó az Apple? Azért mert előveszed, és használod. Jó a fogása, jó a szoftver, jók a szolgáltatások. Az előző példámhoz visszatérve, ez egy 4.9 (tudom,hogy nem így osztályozzák) csillagos étterem, ahol még a pincér is szereti a munkáját.
Konkrét példámmal: Van MacBook-om amit imádok, igaz hogy a 3d modellekkel meggyűlik a baja, de még így se váltanák Windowsra. Szeretem, hogy halk, hogy masszív ezért nem kell külön táskában hordanom, és hogy az aksi is kibír egy napot. Ez az amire azt mondom hogy egyszerűen jó.
..."De Itt fontos azt is megjegyezni hogy legalább van mit kimaxolni"
Ugyan az a CPU teljesítmény, csak terhelés alatt jobban merül.
8K -s videót is kicsit nehézkesebb vágni rajta mint egy jobb Droidon.
Pl. Xiaomi Poco F2 Pro egy kiváló készülék erre is. [link]
Szoftveresen kinyalja a segędet is, hardveresen meg top készülék.
Kamerája felér egy jobb közép kategóriás fényképezőgéppel.
Ha az iPhone 4.9, akkor 10 -es skálán ez a készülék 9.9 ;-)
(Csak egy dolog hiányzik, sajnos ebben már nincs FM rádió)
Egy hasonló készüléket használok, futt rajta egy chroot -olt linux rendszer, amit egy ChromeCast -al kiküldök TV -re és BlueTooth Egér-billentyűzettel vezérlem, és kész egy jó desktop gép. :-)
Ha pedig út közben vagyok XSDL -en keresztül érem el a Linux desktopot rajta.
Fut rajta képszerkesztő, videóvágó, blender... meg egy csomó hasznos dolog. :-)
14es:
(A 4,9 az éttermek alapesetben 1-5 csillagos értékelésérendszerében értelmezendő.)
Nem sokat értek a Xiaomi telefonokhoz, mert azóta Samsungjaim vannak, mióta az eszemet tudom. Még régebben gondolkodtam hogy jobb ár érték arányú márkára váltok, de akkoriban még nem lehetett jókat hallani a Huawei/Xiaomi és társaitól. Tudom azóta fejlődtek, de nekem már a régi önmaguk égett a tudatomba, és nem tudnék nyugodt lenni vele. Ígyhát számomra periférián kívül vannak.
Abban igazad van, hogy az iPhone sokkal kötöttebb DE!:
Annál a Linuxos, croot-os résznél csak nagyjábóli elképzeléseim vannak arról hogy mi történik. De az biztos hogy én nem szeretnék vele szórakozni. (Én amolyan Netflix + Spotify előfüzetéses srác vagyok) soha nem voltak ilyen jellegű anbívióim.
Hogy a saját éttermes megfogalmazásomat vigyem tovább: ha bemegyek ebédelni, akkor úgy hozzák ki az ételt hogy rögtön ehessem! És ne egy rakat fűszer társaságában, hogy ízlés szerint „személyreszabhassam”...
Az biztos, iPhone -nál nem áll rendelkezésre egy "rakat fűszer".
Amit kapsz, azt eszed, ha ízlik - ha nem. (max a háttérképet választhatod meg.)
Így nem is nagyon kell gondolkodnod, egyedi külsőn, max a tok esetében van némi szabadságod. :-D
A chroot -olt rendszert annyit jelent, hogy a gazda rendszer egy virtualizált kiterjesztése egy GUI -val, így telefon és hordozható PC is egyben.
Egy apró korlát van, az AMR architektúra, így x86 -os programok csak Quemulator -on keresztül mennek, ami nem túl hatékony minden CPU - GPU -val.
De egy jó eszköznél, akár a desktopos GTA -val is lehet játszani.
(Csak kellő méretű és gyors SD kártya ajánlott hozzá, vagy 256GB -os modell)
Ezt lehagytam:
Nekem nincs is szükségem, azokra a fűszerekre. Megbízom annyira a szakácsban, hogy finom lessz.
És ha a választanom kell hogy chroot, vagy Airdropp. A gyors file átvitellel mindenképp többre megyek.
És talán a legnyomósabb érv, amivel egy droid fán sem szállhat szembe: hogy régi álmom egy iPhone.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!