Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez táp hiba lesz?

Ez táp hiba lesz?

Figyelt kérdés

Össze fogok rakni egy retró konfigot,tuningolásra használnám,és a linuxal való ismerkedésre.

P5B Deluxe Wifi

2*2Gb Csx DDR2 667MB RAM

Mivel az alaplapot nemrég vettem,videokártyát csak később tudok venni,ezért meg szeretnék győződni róla,hogy jó e az alaplap. Ramokkal,és egy P4 2.8Ghz procival összeraktam. A házba már voltak távtartók,így az nem lehet probléma. Próbáltam csak 1db rammal, ram nélkül is,de ugyanaz a helyzet:meg se nyikkan bekapcsoláskor,ventik se pörögnek,a speaker(tettem rá azt is)néma,power,hdd led se gyullad ki. A power gombot biztosan jó helyre szúrtam,mert használtam az alaplaphoz adott ilyen csatlakozót: [link]

Meg már egy másik power gombbal is megpróbáltam. Aki nem tudja,az alaplapon nincs integralt videokártya,csak arra lettem volna kíváncsi,hogy jó e az alaplap.Amúgy jól tudom,hogy ha pl. csak proci van egy alaplapon,és egy speaker rá van kötve,akkor az alaplap "helyes viselkedése"az,hogy ventik pörögnek,és a speaker hibaüzenetet sípol,nem az,hogy meg se nyikkan.Már a bios is reseteltem.A tápot még nem cseréltem,de ha szerintetek ez annak a hibája lehet,akkor megnézem a fő gépet tápjával.

2020. dec. 17. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Jól gondolod, az lenne a helyes működés, hogy videokártya hibát jelez, vagy RAM-hibát, ha azok rosszak. De mindenképp fel kellene pörögnie a ventinek, én megpróbálnám másik táppal, esetleg előtte a bios-reset.
2020. dec. 17. 12:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja bios resetet már csináltam.Akkor megpróbálom.
2020. dec. 17. 12:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Az az alaplap már 16x PCI-E slotba várja a videokártyát, vagyis bármilyen mai kártyát beletehetsz.

Viszont már kell hozzá a 4 pines tápcsatlakozó is.

2020. dec. 17. 13:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Na az történt,hogy egy másik táppal is megpróbaltam,erre lecsapódott a biztosíték.
2020. dec. 17. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Az elektromos hálózat rendben van a lakásban?
2020. dec. 17. 14:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Annyi van,hogy a páraelszívó áramköre egy suenvicssütő miatt nem működik,egyébként igen.Nem szokott lecsapódni a biztosíték.
2020. dec. 17. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbálj ki egy másik konnektort.
2020. dec. 17. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha leveri az automatát (biztosíték), akkor az egy rossz táp.
2020. dec. 17. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!