Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért történik ez a merevlemez...

Miért történik ez a merevlemezeimmel?

Figyelt kérdés
Van egy asztali gépem, benne egy SSD-vel és egy HDD-vel. Egyik napról a másikra úgy tűnt, a HDD tönkrement, mert a fájlkezelőben eltűnt róla a csík, ami a telítettséget jelzi, és ha rákattintottam, egyszerűen lefagyott az egész gép. Aztán valamilyen csoda folytán megjavult, majd újra tönkrement. Mikor ismét megjavult, gondoltam, lementem róla a fájlokat egy külső merevlemezre. Ez sikerült is, de mikor a külső HDD-t egy másik géphez, egy laptophoz csatlakoztattam, amiben egy SSD van, ott is előjött a hiba, azaz immár a külső merevlemezről tűnt el a csík a fájlkezelőben, és vált használhatatlanná a meghajtó. Először hardverhibára gondoltam, de mivel terjed a dolog, így egyre valószínűbb, hogy vírus. ESET Internet Security-t futtattam, de nem talált semmit. Mi lehet a gond, és hogyan lehetne megjavítani?

2020. dec. 15. 00:39
 1/3 anonim válasza:
Igazából az az érdekes, hogy néha megjavul, néha újra elromlik. A vírusok általában rögtön futtatás után tetszik működésképtelenné a meghajtót. Nem lehet, hogy van valami vírusírtó, mindkét gépeden, ami néha megtalálja azt a file-t amit vírusnak gondol. Emiatt pedig még akarja „védeni” a számítógéped és amikor nem találja meg akkor működik?
2020. dec. 15. 01:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Másolás közben nem döglött be a belső hdd? Lehet hogy csak valami hibás fájlt vittél tovább és az okozza. Futass mindkettőn egy fullos lemezellenőrzést.

Tölts le malwarebytest is

És futtatásba írd be, hogy mrt

2020. dec. 15. 03:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálam a csík akkor tűnik el, amikor fullra megtelik. Az is okozhat furcsaságokat.
2020. dec. 15. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!