Miért történik ez a merevlemezeimmel?
Figyelt kérdés
Van egy asztali gépem, benne egy SSD-vel és egy HDD-vel. Egyik napról a másikra úgy tűnt, a HDD tönkrement, mert a fájlkezelőben eltűnt róla a csík, ami a telítettséget jelzi, és ha rákattintottam, egyszerűen lefagyott az egész gép. Aztán valamilyen csoda folytán megjavult, majd újra tönkrement. Mikor ismét megjavult, gondoltam, lementem róla a fájlokat egy külső merevlemezre. Ez sikerült is, de mikor a külső HDD-t egy másik géphez, egy laptophoz csatlakoztattam, amiben egy SSD van, ott is előjött a hiba, azaz immár a külső merevlemezről tűnt el a csík a fájlkezelőben, és vált használhatatlanná a meghajtó. Először hardverhibára gondoltam, de mivel terjed a dolog, így egyre valószínűbb, hogy vírus. ESET Internet Security-t futtattam, de nem talált semmit. Mi lehet a gond, és hogyan lehetne megjavítani?2020. dec. 15. 00:39
1/3 anonim válasza:
Igazából az az érdekes, hogy néha megjavul, néha újra elromlik. A vírusok általában rögtön futtatás után tetszik működésképtelenné a meghajtót. Nem lehet, hogy van valami vírusírtó, mindkét gépeden, ami néha megtalálja azt a file-t amit vírusnak gondol. Emiatt pedig még akarja „védeni” a számítógéped és amikor nem találja meg akkor működik?
2/3 anonim válasza:
Másolás közben nem döglött be a belső hdd? Lehet hogy csak valami hibás fájlt vittél tovább és az okozza. Futass mindkettőn egy fullos lemezellenőrzést.
Tölts le malwarebytest is
És futtatásba írd be, hogy mrt
3/3 anonim válasza:
Nálam a csík akkor tűnik el, amikor fullra megtelik. Az is okozhat furcsaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!