Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook air vélete mellett mi...

Macbook air vélete mellett mi szól, ha nem divatból veszi az ember?

Figyelt kérdés

egy éveken át megbízható laptopot akarok venni. A jelenlegivel sincs baj, csak széttörtem pár helyen véletlenül :D

ha nem fanboyságból vesz valaki macbookot, van úgy értelme, ha csak alapszintű felhasználásra kell?

Nézegettem még a zenbookokat is, de kb ugyan annyiba fájnak. Számomra a design is fontos. Mindkettőé tetszik.

Világ életemben windowst használtam, a 10 szerintem elég jó

2020. dec. 16. 17:09
 1/6 BeefEater ***** válasza:
62%

Nekem Prot adott a cég. Saját pénzből biztosan nem vettem volna meg. A billentyűzete a legrosszabb, amit valaha használtam, megint mindenféle port átalakítókkal kell mászkálni mint a 2000-es évek elején volt divat.

És a garancia lejárta után két hónappal nem kapcsol be többet, egy-két hét lesz a javítás.

Nekem ahhoz képest amit megszoktam a MacOS ablakkezelése iszonyatosan fapados, rengeteg funkció hiányzik (kezdve azzal, hogyha lecsukom ne aludjon el).

Szerintem menj el egy boltba és próbáld ki az egyik kiállított példányt mert lehet, hogy neked mások az igényeid mint nekem.

2020. dec. 16. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem azért írom, mert személy szerint az egész Apple-ökoszisztéma taszít, de ha megszoktál egy platformot, nem biztos, hogy jó választás lenne kétszer annyiért egy olyan, ami számodra idegen. Ráadásul az Air elég korlátozott csatlakozási lehetőségekkel bír.
2020. dec. 16. 21:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából a windowsos laptopot se használom semmi extrára: netezés, filmnézés, torrentezés, szövegszerkesztés.

[link]

egy ilyennel jobban járnék?

2020. dec. 17. 08:31
 4/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Amiket leírtál felhasználások azokra tökéletes a MacBook Air és az a laptop is amit belinkeltél.

Mielőtt döntenél szerintem nézz utánna, hogy amiket használsz programok vagy azoknak valami más verziója elérhető-e MacOS-re.

Néhány dolog ami segíthet a döntésben:

A MacBookok üzemideje kb. 10-11 óra még a Windows-os laptopoké inkább 4-5 óra. Ha hajlandó vagy az életedből kb 1-1.5 órát rászánni arra, hogy megtanuld használni a rendszert, akkor semmi gondod nem lesz vele. Amit az 1. válaszoló írt, hogy nem jó a billentyűzet, 2015-2019-ig szerelték a laptopjaikat Butterfly billentyűzettel és azok tényleg nem jók. Viszont ha te új MacBookon gondolkodsz akkor ez a probléma nem áll fenn. A MacBook Ari-eken 2 db USB-C csatlakozó van amibe átalakítón keresztül minden csatlakoztatható. (Amennyiben sokszor másolsz külső adathordozóra adatot vagy külső monitort használsz ez nehézséget okozhat. De ha esetleg évente egyszer kell csak pendrive-ra másolnod adatot akkor egy 1000Ft-os átalakítóval letudtad a gondot.) Az Apple most ősszel adta ki az új ARM lapkával szerelt laptopjait. Ezekben a laptopokban nincs ventillátor mert az ARM lapka nem termel annyi hőt, hogy szükség legyen rá.

A döntő tényező az nyílván az ár és, hogy hajlandó vagy-e megtanulni egy másik operációsrendszer használatát.

Remélem tudtam segíteni.

2020. dec. 19. 22:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a hasznos választ!

Igazából semmilyen extra programot nem használok, microsoft office elérhető macra?:D Mondjuk csak a word részét szoktam használni.

2020. dec. 20. 07:45
 6/6 anonim válasza:
Igen, elérhető.
2020. dec. 20. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!