Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kaptam egy ős régi videókártyá...

Harcos_9 kérdése:

Kaptam egy ős régi videókártyát egy HD 4870-est, de nem tudom hogyan kell beszerelni?

Figyelt kérdés

A berakás megvan, de nem tudok mit kezdeni a csatlakozókal se az alaplapba se a tápegységbe nincsen hasonló. Igazábol az egyetlen dolog ami csak lóg magának a Sata kábelek de gondolom ahoz nincsen koze a kártyának.

A számitógépem egy tömeg gyártott tipus. I3-2130 8GB Ram. Enyi amit tudok.

2020. dec. 15. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Plusz áramot igényel, közvetlen a tápból, PCI-e 6 tűs csati, és ha jól tudom ebből 2. Ha valami brand géped van, akkor a benne lévő táp miatt valszeg felejtős.
2020. dec. 15. 15:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Kép esetleg?

Úgy sejtem ez egy brand gép (HP? dell? lenovo?), de attól függetlenül még kell lenni rajta PCIe csatlakozónak. De lehet, hogy útban lesz a processzorhűtő, RAM, akármi..

Tápellátás a kérdéses

(4870 már nem jött ki AGP változatban, tehát biztosan PCIe, mint ahogyan az i3 alatti alaplap is)

ilyen a tápcsatlakozója (fekete)

[link]

mindkét 6-ost be kell dugni majd (de előbb az alaplapban találd meg a videokártya helyét!)

Ha nincs elég tápcsatlakozó, akkor vannak átalakítók. Milyen tápegységed van? (ezt a tápegység oldalán találod meg, matrica)

2020. dec. 15. 15:27
 3/10 anonim ***** válasza:

PCI expressz csatlakozó pedig ilyen:

[link]

2020. dec. 15. 15:29
 4/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lenne a gép. A tápegységen csak kínai valamik vannak nem tudok abból rá jönni. A PCle mellé pedig az van írva, hogy x16 gondolom kompatibilisnek kell lenniük egymásal.

2020. dec. 15. 15:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagy nehezen megtaláltam a táp modellszámát: 54Y8900

Tipikus brand gép, abszolút nem a bővítésről híres, ez meg egy régi, valószínűleg alsó kategóriás 280W-os táp, az a kártya meg speckó alapján 150W-ot is feltud venni. Ahogy elnézem még molex kábel sincs rajta, csak az alaplapi, és a proci kábele.

2020. dec. 15. 16:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez a fajta gép az?

Szerintem ebben lehet tápot cserélni, atx-nek tűnik

[link]

2020. dec. 15. 19:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Vagy ő.... ő tápot is cserél

[link]

2020. dec. 15. 19:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen ez az.
2020. dec. 15. 20:06
 9/10 A kérdező kommentje:
Kezdetben szerintem keresek inkább egy olyan videókártyát ami nem igényel plusz csatlakozót később pedig kicserélem a tápot, de lehet adigra inkább veszek egy ujatt. Azért koszonom a válaszokat. Sokat segítettek.
2020. dec. 15. 20:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Meg procival lehet nagyot előrelépni. Pl 3470 (bios frissítés!)
2020. dec. 15. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!