Kaptam egy ős régi videókártyát egy HD 4870-est, de nem tudom hogyan kell beszerelni?
A berakás megvan, de nem tudok mit kezdeni a csatlakozókal se az alaplapba se a tápegységbe nincsen hasonló. Igazábol az egyetlen dolog ami csak lóg magának a Sata kábelek de gondolom ahoz nincsen koze a kártyának.
A számitógépem egy tömeg gyártott tipus. I3-2130 8GB Ram. Enyi amit tudok.
Kép esetleg?
Úgy sejtem ez egy brand gép (HP? dell? lenovo?), de attól függetlenül még kell lenni rajta PCIe csatlakozónak. De lehet, hogy útban lesz a processzorhűtő, RAM, akármi..
Tápellátás a kérdéses
(4870 már nem jött ki AGP változatban, tehát biztosan PCIe, mint ahogyan az i3 alatti alaplap is)
ilyen a tápcsatlakozója (fekete)
mindkét 6-ost be kell dugni majd (de előbb az alaplapban találd meg a videokártya helyét!)
Ha nincs elég tápcsatlakozó, akkor vannak átalakítók. Milyen tápegységed van? (ezt a tápegység oldalán találod meg, matrica)
PCI expressz csatlakozó pedig ilyen:
Ez lenne a gép. A tápegységen csak kínai valamik vannak nem tudok abból rá jönni. A PCle mellé pedig az van írva, hogy x16 gondolom kompatibilisnek kell lenniük egymásal.
Nagy nehezen megtaláltam a táp modellszámát: 54Y8900
Tipikus brand gép, abszolút nem a bővítésről híres, ez meg egy régi, valószínűleg alsó kategóriás 280W-os táp, az a kártya meg speckó alapján 150W-ot is feltud venni. Ahogy elnézem még molex kábel sincs rajta, csak az alaplapi, és a proci kábele.
Vagy ő.... ő tápot is cserél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!