Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen a konfigon mennyit...

Ezen a konfigon mennyit tehetne tuningolni?

Figyelt kérdés

Adott egy 8 eves gep.

Asrock 970 pro3

Amd Fx 6300

Gtx 660

8 giga ddr3 ram single chanel, 573 mhz, ez mindenkepp cseres lesz.

500w Sirtec tap. Tudom hogy elsonek ebbe fogtok belekotni, de noname letere 8 eve mukodik, es a venti is halk, szoval lehetoleg maradna.

Ram es vga cseren gondolkodtam esetleg ssd.

A cpu csere rizikos, par eve mikor coolert csereltem sikerult elhajlitani egy sor tusket, azota nem mertem kivenni a socketbol.

Szoval mi a legjobb ram es vga amit meg elbirna/megeri ujjitani?

Nem kell fusson rajta a Cyberpunk :D se mas jatek ultra grafikan.

War thunder-re kell csak, es az utobbi updeten emeltek a gepigenyt.

2020. dec. 14. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha visszament a proci a helyére, akkor most rendesen áll benne minden, nyugodtan cserélheted.

AMD FX-8350

HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL11 HX318LC11FB/8

ssd-t is vegyél mindenképp, ha nem csak játékra használod a gépet. sata3 csatlakozásút

2020. dec. 14. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:

tápot is cserélném, pont azért mert 8 éves már

de egyébként 1 játék miatt szerintem felesleges upgradelni egy ilyen régi konfigot

2020. dec. 14. 18:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Mert ha tobb jatekkal jatszanek akkor megerne?

En inkabb egynek szentelek sok idot, mint soknak keveset.

Eladi nem igazan lehet, nagyon dragabbat venni jelenleg nem tudok.

Ugyhogy ezt kell nyuzzam meg egy darabig.

2020. dec. 14. 20:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát több játék esetén nagyobb lenne a valószínűsége, hogy valamelyikhez nem lenne elég a konfig, de a war thunder minimumát lazán megüti a mostani géped is, vagy ilyen sokkal növelte volna az a patch a követelményt?
2020. dec. 14. 20:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom mikori gepigenyt nezel, de igen.
2020. dec. 14. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Sirtec miért noname táp? Chieftecnek is szállítanak be, vannak ajánlott tápjaik. minőségi gyártó

Amúgy alig ér már valamit ez a gép, úgyhogy tényleg inkább hajtsd ki a belét is! 😉 Mehet a tuning. Játszadozósnak jó. Vegyél rá egy szuper hűtőt, ami jó mostanira is, és jó lesz később is, akár AM4-re, akár LGA1200-ra. Aztán tuningold, amíg bírja a lap

cyberpunk amúgy pont futna rajta, mert az jól eloszlik 6-8 magon, mint az open world játékok általában.

WT 1 magot használ nagyon, a többin meg eloszlanak a kisebb arányú dolgok.

[link]

Nem tudom mi a helyzet tuninggal, lehet-e differenciálni, de úgy néz ki, hogy egy magot lenne érdemes brutálisan megnyomni, a többi mindegy ennek a játéknak. Új engine-nel sem hiszem, hogy ez változott volna, mivel most is csak 6 magos procit írnak recommendednek (ryzen 3600), ezért nem valószínű, hogy változtak a CPU igényes számítások benne.

itt van a friss rendszerkövetelmény:

[link]

Ami mehet még procifejlesztés mellett:

2x8 GB ram használt ~18e (1866 mhz)

RX470 / RX570 // 1050Ti / 1060 mehet mellé (most nagyon magasan vannak az árak, így akár használtan)

Procikérdés... Ami tény, hogy ezen a platformon nagyon nem éri meg leragadni. AMD nagyon gyengusz volt ebben az időszakban. Hiába tolod fel 4+ ghz-re, akkor is elveri egy korabeli középkat intel.

alaplp támogatási listája [link]

én max fx-8300-at találtam benne

-----

saját véleményem: Én akkor is megválnék tőle, ha nagyon szar pénzt adnának érte.

Helyette: 20 ezres legolcsóbb H410 alaplap + 30 ezer 10100F + 20e 2x8GB ram (vagy használt 16e)

+Videokártya ugyanaz, mint a javaslatban. Ez a minimumos gép most, megéri rá összedobni.

2020. dec. 14. 22:45
 7/9 A kérdező kommentje:

Konkretan errol a taprol akkor hallottam eloszor es utoljara mikor megvettem. Azt hittem olcso kategoria.

Jelenleg e Tt Contac 21 van rajta, vegzi a dolgat.

A vga ami zajt csap.

Elobb utobb meg kell valnom tole, majd felajanlom raszorulo csaladnak, a felesegem 10 eves laptopjat is odaadtuk egy szervezetnek, az online suli miatt gyujtottek. Penzt kerni ezert mar szegyellem magam.

2020. dec. 14. 22:58
 8/9 anonim ***** válasza:
jó bele a 8350, hiába csak 8300-at írnak. Fórumokon néztem én is, gond nélkül megy
2020. dec. 14. 23:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindenkinek van xar tápja, szóval ha olcsó volt, akkor lehet ez nem a tuningos, hanem egy irodai... 😃
2020. dec. 15. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!