Kicsit furcsán zúg a laptopom egyik ventilátora. Miért?
Figyelt kérdés
Általában bekapcsolás után egy pár percig szokott úgy zúgni, mintha valami besúrolna és utánna helyre áll, de néha később megkísért 1-2 percre.
És amióta van ez a jelenség kb. azóta nem pörögnek úgy fel a ventik. Azelőtt olyan volt mintegy repülő hajtóműve, ami engem nem zavart(headset).
A fokokat általában nézni szoktam, a processzonál történt egy kis növekedés, a VGA hőmérséklete nem változott.
2 éves Asus tuf fx505(állítólag gamer)
Mi okozhatja a problémát? Én meg tudonám javítani?
Lelkes rajongói szinten értek a gépekhez, de laptopot még nem szedtem szét. Asztalinál is csak alap dolgok: RAM, merevlemez bővítés;VGA, táp csere; alaplap porolás; processzor újra pasztázás.
2020. dec. 14. 10:48
1/2 anonim válasza:
laptopot is szét lehet szedni, kitakarítani sűrített levegővel és a procit is újra lehet pasztázni. Lehet róla videót találni a szétszedéséről yt-n kb minden típushoz. Érdemes kitakarítani, pasztázni és ha utána is fenáll, akkor ventilátor csere.
2/2 anonim válasza:
A ventik tengelye szokott kikopni, meg a rárakódott por miatti egyensúlyvesztés miatt, pörgés közben rázkódni. Ha a szervizfedél levételével (ezt a tipust nagyon szét kell ehhez bontani: https://www.youtube.com/watch?v=wVU8J0ViPSc) eléred a ventilátort, akkor érdemes kiszedni és portalanítani, meg a hűtőkivezetőre rakódott, filcszerű eltömődést leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!