Milyen konfigot raknátok össze a jelen állás szerint 150 ezer környékén ?
tervezek gépet újítani . A meglévőm teljesen kuka semmit nem tudok belőle kiszedni mert egyben lett eladva .
elsődlegesen játékra használnám . tudom hogy ez nem nagy összeg rá sima full hd a cél medium beállítások melett stabil 30 fps-el .
őszintén már nagyon nem vagyok képbe hogy mik most a jók szóval valami kiindulási alapnak örülnék :D
150 ezer forint környékén van a határ . örülnék ha alatta meg lehetne oldani de ha 160 ezer egy normális akkor annyi szóval nem kőbe vésett összeg de nagyjából ! Előre is köszönöm a válaszokat !
Milyen játékra? cyber punk 2077-et vagy rdr2-őt nem fogsz tudni full hd-ban játszani, bár a 30 fps-elvárás nekem elég alacsony.
150-ért az Aldi-s gamer pc volt egyedüli jó vásár pár embernek :)
152 ezerből pcx-en kihozható egy:
i3 10100F
H410M
1050Ti
legolcsóbb ház, táp, 8gb ram és 120 ssd-vel
Esetleg egy jó 1660-as vidi karit vagy egy rx 580-at használtan ha betud szerezni az ember mellé, akkor jól jár.
intel alapú gépek árai nem rosszak ám! csak a forint gyengesége van rajta +10%-ként
videokártyák viszont +20-30%
mindent megírtak felettem. 10100F alapú gép + használt videokártya. 150 ezerbe befér már ma is.
ha esetleg fejlesztenéd ezt a konfigot, akkor erősebb alaplap beszerzése javasolt.
Vásárolhatsz hardveraprós eladótól, valamivel olcsóbbak a boltoknál. (Értékelésre figyelj!)
proci 10100F 29e
alaplap ASROCK H410M-HVS 18500 Ft [link] (ha fejlesztenéd a procit, akkor opció: ASROCK B460M PRO4 29900 Ft)
SSD 240GB+ 10e
RAM: használt 2x4GB 8e [link] (csere később: új 2x8 GB g.skill aegis 3000mhz)
Táp: FSP Hexa+ PRO 500W 18e
Ház igény szerint 10-15e / eddig 94-99 ezer
HDD igény szerint ??? tényleg nem maradt semmi? 😃
Marad 30-50 ezer használd videokarira (50 ezer, mínusz a HDD ára, mínusz 12 ezer az alaplap opcióval) lehet válogatni:
összerakod, telepíted magadnak 0 ft 😃 Ha tudod 😃
jahh... RAM opció, mert alig drágább, de ki akartam sajtolni minden értelmes fillért: új 1x8gb g.skill aegis 3000mhz /3200mhz 11-12e
így később elég csak +1 8 gb mellé, nem kell elaadni. viszont addig nincs dual channel... nem nagy áldozat.
jaaa, meg még... hát házon is lehet spórolni. valami használt szir-szar ocsmány leharcolt, de szabványos ház fis-fos ventilátorokkal.. 2 ezer
ideiglenesen jó az, rondíthatja a szobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!