Szeretném bővíteni több terrásra a merevlemezemet. Attól félek, hogy el fognak veszni a dolgok, például az összes program, zene, videó, ami rajta van a gépemen és ez elég sok dolgot foglal össze. Egyébként egy asztali számítógépről van szó.
Nem értek ehhez a részhez, nem tudom, hogy el fog-e törlődni, vagy megmarad ugyan úgy, ha az 500MB-os merevlemezt továbbra is bent hagyom, ha egyáltalán bent lehet. Vagy érdemes rárakni a fontos dolgokat egy nagyobb pendrivera és majd visszamásolni az új merevlemezemre? Laikus vagyok ezzel kapcsolatban, több embert is meg fogok kérdezni, de először itt szeretném és az őszinte válaszokat előre is köszönöm!
Asztali gép? akkor simán bekötöd az újkat, paertricionálod, használod.
Adatvesztéstől félsz, akkor a fontos adatraid mindig legyenek legalább két helyen!
(google a fotókban ingyen fogad képeket és videókat jövő júliusig; illetve a drive 15GB felhőtárhelyet ad. Új merevlemezre is rárakhatod a fontos fájlokat. Mega.nz is jó ingyenes felhő)
SSD van már?
2020. dec. 12. 13:21
2/8 anonim válasza:
Nekem egy mobil rack van beépítve az asztali gépembe, 4terra hdd-vel.
Bármikor ki-be tudom kapcsolni kívülről.
2020. dec. 12. 13:36
3/8 A kérdező kommentje:
120GB SSD-m van.
2020. dec. 12. 13:38
4/8 A kérdező kommentje:
Elírtam a merevlemez tárhelyem. Nem 500MB, hanem 500GB-om van most.
2020. dec. 12. 13:48
5/8 anonim válasza:
Ha van elég hely az alaplapon, akkor egymás mellé berakhatod a többi merevlemezt is. Ha a 120 gb-oson van a windows, az 500-ason a képek, fájlok, amik kellenek, akkor még hozzá raksz 1-2 tb-os hddt a gépházba, sata kábellel, hozá adod mint új meghajtó (Ez a gép) és ennyi, utána úgy másolgatod a fájlokat ahogy szeretnéd.
2020. dec. 12. 13:55
6/8 anonim válasza:
Ha van hely, megtarthatod az 500-ast és mellé teheted a nagyot. Ha nem akarod (pl el akarod adni, van rá igény, én 6 db 500-ast és egy 360-ast adtam el 3 nap alatt), akkor is először beteszed mellé a nagyot, átmásolsz mindent, majd alaposan leformázod az 500-ast (nem gyorsformázással, lassúval!), kiveszed és a nagy betűjelét átállítod a lemezkezelőben. Így olyan lesz, mintha megnőtt volna, semmi más nem változik.
2020. dec. 12. 14:25
7/8 anonim válasza:
Ha nem tervezel windowst újratelepíteni és nem szeded ki a mostani merevlemezed (csak beteszed az újat is), akkor semmiképpen sem fog semmilyen adat eltűnni
2020. dec. 12. 17:35
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, így már jobban belelátok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!