Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyakorlatban mi a kettő közti...

Gyakorlatban mi a kettő közti különbség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új laptop vásárlás előtt állok, Windows és Mac alapú gépeket is nézegettem.

Tudni illik, nem vagyok otthonos a témában, szóval kérlek ne kövezzetek meg, ha ostoba kérdést teszek fel. :D

Észrevettem, hogy az iStyles-ban lehet vásárolni MacBook Airt kétmagos i3 procival (1,1 gHz) és szintén Air-t négymagos i5 processzorral (1,1 gHz ez is).

A kérdésem az lenne, hogy gyakorlatban mi a különbség a kettő között? Tehát használat közben mi az ami észrevehetően különbözik egyik a másiktól (melegedés, lassabb/gyorsabb, stb.).

Kérlek szépen titeket, hogy ezzel kapcsolatban válaszoljatok, tudom, hogy sokak szerint ezek a gépek “túlárazott sz@rok”, de most nem ez a kérdés! :)

2020. dec. 11. 08:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Akkor kiegészíteném: sokallom azt a majdnem 300 dollárt, amit arra kell kiadnom, hogy normálisan tudjak gépelni az eszközömön.

További fenntartásaim lettek a tablettel kapcsolatban még, (ahogy egy Magyarósi Csaba videóban elhangzott), hogy nem lehet olyan hatékonyan dolgozni vele, mint egy laptoppal. Lásd, dokumentum formázás, megnyitott alkalmazások/oldalak közötti ugrálás, stb.

2020. dec. 12. 18:25
 12/18 A kérdező kommentje:
De ettől függetlenül értékelem a segítséged és elfogadom, hogy neked ugyanolyan egyszerű egy táblagépen dolgozni, mint egy laptopon.
2020. dec. 12. 18:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez jó! Jó, ha tudod mit szeretnél. Örülök, hogy utána tudsz nézni dolgoknak. Infós dolgokban fontos a tudatosság.
2020. dec. 12. 19:02
 14/18 anonim ***** válasza:

mivel azt sem tudom, laptopon mennyire tudsz hatékonyan dolgozni, ezt nehezen tudnám összehasonlítani. az biztos, hogy máshogyan működnek dolgok tableten és van, ami nem ugyanúgy, nem annyira jól, vagy egyáltalán nem megoldható tableten. hogy ezek mennyire kritikus, vagy meghatározó hiányosságok számodra az már meglehetősen szubjektív, hogy áthidalhatók-e, azt pedig neked kell kideríteni a konkrét kérdések fényében.

nekem még semmilyen formázási lehetőség nem hiányzott, de az is tény, hogy nem Wordben formázok könyvborítót, hanem grafikai programban. szóval ezzel az érvvel nem nagyon tudok mit kezdeni. se vitatni nem tudom, se megerősíteni, hogy rosszabb-e a formázás, vagy sem.

az vitathatatlan, hogy egy asztali oprendszer több lehetőséget, nagyobb szabadságot enged és aki kihasználja ezt, annak ez lehet akár jobb is. nekem se véletlenül van laptopom a tablet mellett is.

viszont egyre több olyat ismerek, akik egyre jobban elhagyják a laptopot és a fotó feldolgozást, grafikai munkát éppúgy, mint a szöveg előállást, adminisztratív munkát is tableten csinálják laptop helyett.

azt se véletlenül írtam Apple felhasználó létemre, hogy ha nem csak Apple vonalon nézelődsz, akkor akár a Surface, akár más gyártók irányában találhatsz olyan tableteket is, amiken asztali oprendszer fut és tudod őket tabletként is használni, meg rendes laptopként is.

(egyébként szerintem ez lesz az Apple kövektező húzása is. most, hogy az M1 procis laptopokon már natívan futnak a tablet appok is, elég evidens következő lépés lesz, hogy előbb-utóbb már ugyanazzal a procival ugyanaz az oprendszer fusson az iPadeken is és a felhasználó döntése legyen, hogy asztali vagy tablet appot akar használni - illetve egyre kevésbé lesz majd különbség ezek között).

hogy a te konkrét igényeidhez mi mennyire illeszkedik, azt neked kell tudni, én nem akarlak meggyőzni semmiről. bocsánat, ha úgy érezted volna.

különösen az ilyen teljesítmény/sebesség kérdéseknél szerintem az a legjobb, ha előkészítesz egy rakás teszt feladatot, amikre használni szoktad a géped és kipróbálod, hogy melyik gép mennyire boldogul jól vele, mennyire érzed a különbséget.

2020. dec. 12. 19:46
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 13. válaszoló, igyekszem, lány létemre sokszor megesik, hogy komolytalannak tartanak, ha ilyen témák kerülnek szóba. A lehető legbutítottabb módon próbálnak nekem elmagyarázni bizonyos dolgokat, de persze így nem tudom bővíteni a tudástáram.

Örülök, hogy ezen az oldalon “anonim” módon tudok kérdezni és hozzászolni egyaránt.

Meglehetősen szimpatikusnak találom Magyarósi Csabát és a tech2.hu szerkesztőjét is.

14.

Ugyan, semmi gond! Tudom, hogy mindenki elfogult azzal kapcsolatban, ami bevált neki. Ez teljesen okés és nem vettem erőltetésnek!

Nagyon szívesen veszek minden hasznos, jó érvekkel alátámasztott tanácsokat és látszik, hogy jókora tudásod van a témával kapcsolatban!

Valójában elég elfogult vagyok az Apple termékekkel kapcsolatban (évek óta használom a telefonjaikat, AirPods-t, sajnos a laptopjaikat is csak kipróbálni tudtam egy pici ideig), nem is mertem leírni, hogy jobban húz a szívem a MacBookok felé, mint bármely Windows op. rendszerű eszközhöz.

Érdekel az informatika, jobban is, mint egy átlag felhasználót, de nem ezen a téren szeretnék majd elhelyezkedni. A tudásom fényévekre van a profiktól!

2020. dec. 12. 21:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha itt-ott érdekesre sikerült a fogalmazásom, kicsit fáradt vagyok már.
2020. dec. 12. 21:24
 17/18 anonim ***** válasza:

ugyan már, ezt nem lehet annyival elintézni, hogy fiú vagy lány valaki! attól, hogy lány vagy, nem vagy semmi hátrányban! a fiúk is onnan tudnak sokat valamiről, hogy utána néznek, foglalkoznak vele, ami érdekli őket és megtanulják. semmilyen tárgyi tudás vagy azok hiánya nem jár a nemiszervek mellé.

én ismerek programozó lányokat, sőt olyan céget is, ahol csak nők dolgoznak az IT részlegen. és ismerek egy csomó srácot, akiknek lövésük sincs egy csomó műszaki dologról és hülyék az informatikához, mert nem érdekli őket.

Magyarósi Csaba videóit én is bírom, bár a műszaki cuccok bemutatása nem érdekel nála se meg máshol sem, a tech2-t nem is ismerem. én használni szeretem az eszközöket, nem a paramétereikkel foglalkozni - persze ilyenkor, amikor választás előtt áll az ember, akkor kénytelen beleásni magát, hogy jó döntést hozzon.

nem gondolom, hogy én elfogult lennék azzal szemben, amit használok. pont azért hoztam fel a különféle tableteket, mert van, akinek elég a saját igényehez. nekem pont nem elég, ezért nem csak tabletet használok. ahogy Apple felhasználóként sem gondolom, hogy az Apple felsőbbrendű lenne, vagy hogy mindenki számára az a legjobb választás.

nekem és még sokaknak bejött az Apple, de rengetegen tudás nélkül és elfogultságból Istenítik - ugyanúgy, ahogy nagyon sokan megalapozatlanul és elfogultságból szidják és lebeszélni akarnak mindenkit róla.

szerintem nincsenek tökéletes dolgok és megoldások. eltérő megközelítések vannak és egyik ennek az embernek jön be, a másik meg a másiknak. mindenki keresse meg a neki valót és legyen vele boldog, ne erőltesse a másikra, hogy csak az lehet jó, ami neki bejön.

2020. dec. 12. 23:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Az Apple-nél a kezdetek óta alapkoncepció, - a profit maximalizálásán túl - hogy az emberek egy úgy akarják használni az informatikai eszközeiket is, mint egy kenyérpirítót, vagy tv-t.

Bekapcsolják és működik. Ehhez semmit nem kell telepíteni, mert minden ott van.

Óriási előnyük, hogy nem kell azzal foglalkozniuk, hogy sok gyártó sokféle terméke kompatibilis legyen egy bizonyos szabványon belül, mert megterveznek 1-2 féle terméket ami szép, jó és működik, és nem is árulnak mást. Bizonyos szempotból ugyanilyenek a brand márkák üzleti kategóriás darabjai is, amik ugyanolyan hiányérzetet okoznak a megrögzött pc felhasználókban, mint az Apple.

Na de sebaj. Azért szép a világ, mert sokféle. Mindenki megtalálhatja a habitusának megfelelő technológiát.

2020. dec. 13. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!