Milyen laptopot ajánlanátok 4k videók vágásához?
A videovágás processzorigényes folyamat. Úgyhogy a legerősebb procit ajánlanám, ami laptopban létezik:
AMD 4900H
4K videókhoz 4K kijelző is kéne... de ezzel a procival sajnos nincsen most, csak 1440p. Lehet külföldön kéne nézelődni.. szlovák, osztrák, német piac, vagy távolabbi.
A versenyzők:
intelé itt van:
Én nem ajánlanám. Elavult, brutálsok hőt termel, sokat fogyaszt.. egy laptopban nem lehet lehűteni, sem elég akksival ellátni. Ennyiből lehetne akár asztali processzor is benne (ilyen laptop is van amúgy 😀 ) Szóval ha mobilitás, akkor csakis AMD!!
Apple M2/Mx processzora lesz a csúcs a mobilpiacon, ha megjelenik valamikor egy laptopban. Jövő év végére biztos... pletykák vannak csak egyelőre, tehát várni rá nem érdemes.
Ha le tudsz mondani a mobilitásról, akkor ennél nagyobb teljesítményt kaphatsz az ár töredékéért asztalin.
én nem írnám le a laptopokat sem. nekem egy 15" MacBook Pro TouchBar (2018) van, 2,6 GHz Intel Core i7 procival. gond nélkül megy vele a 4K videót vágás.
DaVinci Resolve a legtöbb teszt alapján jobban teljesít, de Premiere-ben se voltak soha gondjaim még az előző 2016-os MacBook Pron sem. (mondjuk brutál komplex projektekkel és effektekkel le lehet azért terhelni).
az új M1 procis gépek állítólag alázzák az összes korábbi csúcs Macet is.
viszont, ha nincs szükség a laptop mobilitására, akkor jobb lehet egy asztali gép. ha most kell megvenni, akkor az M1 proc beválhat. ha ráérsz vele, akkor megvárnám az Apple következő bejelentését a profi gépekbe szánt új procikkal - esetleg akár azt is, hogy az Intel mit hoz majd ki ezekre reakcióként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!