Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megérné így MacBook-ra váltanom?

Megérné így MacBook-ra váltanom?

Figyelt kérdés

A mostani (Windows) laptopom 2014 óta van meg. Amd Fx-7500 Radeon 2.1GHz+8gb ram. Illetve HDD van benne.

(A legnagyobb probléma pedig hogy egy csavar elengedte, és minden kinyitás után össze kell pattintani. Az akkumulátor pedig 20-30 érc alatt merül le aktív használat közben).

Szerintetek gyorsabb tudna lenni egy 2013-14 környéki MacBook i5ös procival, és ssd-vel? Illetve megérné ilyen hibák miatt lecserélni a mostanit?

Ez most csak ideiglenes lenne, ameddig vége lessz a vírusnak. Amint ki tudok jutni Amerikába lecserélném egy új m1 chip-el szereltre.

Windows laptopot nem szeretnék venni!

2020. dec. 9. 16:22
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Nem az oprendszeren múlik a sebesség vagy a minőség.

Az én lenovo thinkpadommal, 2012-es, semmi probléma nincs, gyári akksi is órákig bírja, és sebességre sem sokkal marad el a modern asztalimtól internetezés közben.

A kérdéseidre te tudsz válaszolni magadnak... az hogy meegéri-e, az eléggé relatív...

Ami megéri általában, azok a top állapotú thinkpadek, 50-70 körül i5-össel legalább, azt hiszem attól gyengébb nincs is.

Jól használhatóak, gyorsak ssd-vel, minőségiek.

Általában elmondható, hogy apple termékeket egyáltalán nem "éri meg" megvenni, nem azért veszik őket, teljesen más a motiváció vásárlásnál, mint a funkció.

Így döntsd el magad.

2020. dec. 9. 16:38
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

"Általában elmondható, hogy apple termékeket egyáltalán nem "éri meg" megvenni, nem azért veszik őket, teljesen más a motiváció vásárlásnál, mint a funkció."

Mármint Magyarországon. Ott ahol tartalomkészítésre a Mac-ökoszisztémát használják évek óta ott alap a Mac :)

Ha nem szeretnél windows laptopot venni akkor mi a kérdés? Ha osX kell akkor vegyél azt bazz..

Az ilyen korú Macbookban az i5 az ugyanolyna lom lezs, mint a te FX-ed, még a Macbook Pro i7-ese sem lényegesen gyorsabb. HA csak ideiglenesen kell akkor ragaszd meg a csavart, rakj bele olcsón egy SSD-t meg rendelj egy akkut és használt amíg ki nem jutsz Amerikába. Ez megvan max 30 000-ből és minőségi előrelépés lesz arra a kis időre.

2020. dec. 9. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

A kérdésből lehet érezni, hogy akarsz sok pénzt szánni az új laptopra, mégis gyorsabb teljesítményt vársz el a mostaninál.

Amivel nincs probléma, de ebben a helyzetben nem Apple termékekbe kéne fektetned.

Pl.: Ezt a kommentet egy 3,5 éve 300 ezerét vásárolt Macbook Airen íron.

Szeretem, de elég gyenge, lassú leginkább csak weboldalak nézegetésére használom, esetleg akkor dolgozok vele ha utazok.

Viszont van egy otthoni asztali gépem, amin Windows fut.

Ezt kb 1 éve vettem használtan kb 60 ezerért.

Fényévekkel gyorsabb a macbookomnál és dupla akkora SSD van benne. Plusz ez idő alatt kicsit jobban megkedveltem a windowst, mert egyetemi munkákhoz kifejezetten csak azt használom és jobban ráálltam.

Meg szakirányomból adódóan jobban kell ismernem a windows OP-t mérnökinfósként.

Ezen felül barátnőm most vett egy 150 ezer forintos laptopot.

Az is porba tiporja az igaz régebbi, de dupla annyiba kerülő Macbook Airemet.

Még a perifériák is jobbak. Jobb a hang minőség, jobb a trackpad (ami az Apple termékeken kifejezetten jó szokott lenni, mégis) jobban bírja az aksija stb...

Minden szinten lealázza...

Ezt csak azért írom, hogy demonstráljam ha nincs sok pénzed új gépre nem és teljesítmény belüli javulás a cél a mostani gépedhez képest nem feltétlenűl okos ötlet egy régi használt Macbookot venni.

Aminél ha mondjuk elromlik csak a töltő 30 ezer a csere. Az aksi csere (ami előfordul az ilyen idő gépeknél) azt hiszem +50, de ebben nem vagyok biztos.

A lényeg, hogy nem pénztárca barát alacsony kölcségvetésnél.

Egyedüli pozitívum a Macbook Airemnél, hogy szerintem ez a legszebb laptop design az egész világon. Szebb az újabb és régebbi modelleknél is, de ez csak paraszt vakítás....

2020. dec. 13. 23:24
 4/6 A kérdező kommentje:

A mai napon, egy Google meet közben 16perc alatt merült kikapcsolásig a laptop (8:55-9:11).

Konklúzió: Igen megéri.

1es nemtudom te milyen módon érsz el több órás üzemidőket, de én fekete mágiát sejtek itt a háttérben!! ;)

2020. dec. 14. 23:57
 5/6 A kérdező kommentje:

3as igen tudom, hogy a Macek nem a teljesítményükről híresek. De nekem inkább az lenne fontos, hogy kinyitom és működik és nem kell végvárnom a 2-3 perces „boot time„ot. Ami miatt alapból 10%aksit veszítek. Illetve a mobilitás, hogy áttmehessek a túlsó szobába nyomtatni, anélkül hogy töltőt vigyek (mert a mostani akkor is képes le merülni pedig nem az angol királynő palotáján kell keresztülmennem).

Illetve az is szempont hogy ha vége a vírusnak, gyakran utazom napi 3-3,5 órát. Ott van egy csomó időm, amit sokkal produktívabban is tölthetnék.

Tudom, hogy a Windows jobb, a legtőbb szempontból. De van egy dolog ami miatt váltani akarok: sosem fog olyan dinamikusan együtt működni a telefonommal, mint ahogy az Applenél van. (+infó: scannert utoljára egy könyvtárban láttam, de annak is már fél éve. Erre a célra telefonos app-ot használok, úgyhogy az Airdrop kifejezetten jól jönne)

2020. dec. 15. 00:35
 6/6 anonim ***** válasza:

"De nekem inkább az lenne fontos, hogy kinyitom és működik és nem kell végvárnom a 2-3 perces „boot time„ot. Ami miatt alapból 10%aksit veszítek "

Ez megvan akármelyik laptopnál, aminek nem halldoklik az akkuja, mint a tied.

"ogy áttmehessek a túlsó szobába nyomtatni, anélkül hogy töltőt vigyek (mert a mostani akkor is képes le merülni pedig nem az angol királynő palotáján kell keresztülmennem)."

Ez is.

"Illetve az is szempont hogy ha vége a vírusnak, gyakran utazom napi 3-3,5 órát. Ott van egy csomó időm, amit sokkal produktívabban is tölthetnék."

És ez is. Az Macbookok azért voltak előnyben ilyen téren, mert a win alapú laptopokat megrögzötten optikai meghajtóval gyártották, ami miatt kisebb volt za akkukapacitás. Az új laptopoból ez kikopott, simán elérhető az ultramobil laptopoknál a 9-11 óra üzemidő.

"De van egy dolog ami miatt váltani akarok: sosem fog olyan dinamikusan együtt működni a telefonommal, mint ahogy az Applenél van."

Mármint arra gondolsz, hogy amikor egy koca-mac használó át akar másolni egy filet és eltart neki negyed órát, mert nem tudja hogy kell? (ismerek ilyet :D )

"Erre a célra telefonos app-ot használok, úgyhogy az Airdrop kifejezetten jól jönne)"

Van androidra is, bát ha iPhoneod van..

Ez a baj, vagyis igazából nem baj, hogy te meggyőzted magad a legbutább érvekkel, hogy neked egy túlárazott mac kell. Állításod szerint: "Tudom, hogy a Windows jobb, a legtőbb szempontból." , tehát szerinted is jobban megfelelne, de kényszeresen ragaszkodsz az almához. Na ez az amire azt mondjuk nettó hülyeség és ezért röhögünk az iphone-mac felhasználók egy részén.

Mert ha azt mondanád, hogy számodra fontos a produktív munkavégzéshez egy olyan eszköz, mire pl az Adobe jobban optiomalizált, vagy hogy Final Cut kell a munkádhoz mert megszeretted és az új M1-es Macbook Air-en is olyan szédüetes tempót produkál, hogy hülye lennél annyiért mást venni ( mert tényleg így van ) akkor mindenki csont nélkül támogatna.

De így, hogy ilyen semmitmondó érvekkel szeretnél egy túlárazott terméket megvenni, rűadűsul abból is egy 6-7 évest nyilván csak oltani fog mindenki - mi is. Most őszinted,szerinted a macbookokban nem döglik meg az akksi 7 év alatt? Nekem a Dellbe 11 000 az akku, neked a 2014-es Macbook Airba 129$ lesz listaáron, ami majd 40 000Ft - mert mint a leírásodból kiderül akkugondok miatt váltanál Macre :D

Persze, ha az új Macbook Airről lenne szó akkor oké, de 7 évesre? Akku miatt? :D

Gondold át jó alaposan és ha szükséged van a apple ökoszisztéma nyújtotta előnyökre és az ehhez tartozó költségekre akkor vedd. Ha csak az embléma miatt kell az alma, akkor meg vegyél egy akkut a laptopodba és használd tovább boldogan.

2020. dec. 15. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!