SSD "biztonságos" élettartam?
Volna egy Samsung 960 Evo-m, ami már 630 napot futott, 36TB írt adattal, 88% kondícióval.
Kell tartanom tőle, hogy a "közeljövőben" kuka lesz, vagy ez a kondi még teljesen oké?
Hmm... 36 TB 2 év üzemidővel!?
Nekem tizede ugyan ennyivel.
Mivel értél el ennyit rajta?
Gondolom arra töltöget le...
Igen, ez még biztonsággal használható egy darabig. Elvileg a TBW-t elérve lesz 0% a kondíció, addig nyugodtan mehet.
... gondolom orrba-szajba torrentezessel, vagy valami minimal-memorias gepben erre volt pakolva a pagefile is.
Kerdezo: lassan kezdhetsz gyujteni egy ujra.
Ez az „up to” tulajdonképpen annyit jelent, hogy ha meghibásodás történne, és túllépte már a TBW a 100 TB-ot, akkor nem tudsz garanciát érvényesíteni, hiába vagy garanciaidőn belül. Tehát ha 5 év a garancia, akkor ők úgy számolnak, hogy 5 év alatt max 100 TB lehet írni rá.
Nyilván amúgy sem SSD-n, sem HDD-n nincsenek biztonságban az adatok, vármelyik bármikor meghibásodhat. Érdemes a fontos dolgokat több helyen tárolni.
A te SSD-d még fogja bírni jópár évig 🙂 Ha szeretnél csökkenteni az írásmennyiségen, akkor lehetséges.
Letöltéseket, appdata, TEMP, virtuális memória, stb minden... áthelyezhetők másik háttértárra, kikapcsolhatók.
Illetve érdemes lehet csökkenteni a partíció méretét 10-20 gigával. Így azokra a területekre nem lesz írva sosem, több ideig tudja pótolni a kiesőket.
Szinte megállás nélkül megy a gép, fut jó pár kisebb szerver (web, média, ftp, TS3), illetve torrent kliens rajta.
Hát őszintén, van pár játék, ami már-már enné a 8GB RAM-ot, és nekem még mindig annyi van, így a pagefile elég jól besegít a gyors SSD miatt. Annó 30.000Ft fölött volt 8GB, ma már fele ennyiért lehet venni, valószínűleg közeljövőben cserélem 2x8GB-ra. Épp ezért van is pagefile beállítva, relatíve nem is kicsi, torrentezni 99%-ban HDD-ket használom, viszont a direct (böngésző) letöltések SSD-re mennek többnyire.
8 GB RAM 11 ezer Ft
pl g.skill aegis. Már ha ddr4-ről van szó.
ha még ddr3, akkor használt, 8-9 ezer.
én az egész asztal mappámat, dokumentumokat, stb... átraktam HDD-re. ide jönnek a böngésző letöltések is. ezeknek nem kell a gyors elérés. féjlböngészőben jobb katt, tulajdonságok, hely fül.
Ryzen 3600-om van, így DDR4.
Sajnos 2x4GB modulom van, ezért (is) kellene cserélnem 2x8GB-ra. Jelenlegi Corsair LPX 3200MHz cl16 (3600MHz-n fut 1.38V-on), ami amúgy Samsung E-die-hoz képest meglepően jó.
Van visszatartva 20GB a Samsung utility programjával egyébként.
Letöltéseket megpróbálom redukálni SSD-re, de a pagefile-t semmiképp sem akarom kikapcsolni, amíg nem veszek RAM-ot, átraktam hogy a Windows kezelje, elvileg így "egészségesebb", mert eddig 500-15000MB-ra volt állítva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!