Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD "biztonságos" élettartam?

SSD "biztonságos" élettartam?

Figyelt kérdés

Volna egy Samsung 960 Evo-m, ami már 630 napot futott, 36TB írt adattal, 88% kondícióval.

Kell tartanom tőle, hogy a "közeljövőben" kuka lesz, vagy ez a kondi még teljesen oké?

2020. dec. 8. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Hány gigás változat? TBW értékét kéne ellenőrizni. Ez az az írásmennyiség, amit garantál a gyártó a garanciaidőn belül.
2020. dec. 8. 14:34
 2/10 A kérdező kommentje:
250GB, 100TBW-t ír a Samsung, de ez csak "up to", szóval nem tudom mennyire valós.
2020. dec. 8. 14:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Hmm... 36 TB 2 év üzemidővel!?

Nekem tizede ugyan ennyivel.

Mivel értél el ennyit rajta?

2020. dec. 8. 14:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Gondolom arra töltöget le...

Igen, ez még biztonsággal használható egy darabig. Elvileg a TBW-t elérve lesz 0% a kondíció, addig nyugodtan mehet.

2020. dec. 8. 14:47
 5/10 anonim ***** válasza:

... gondolom orrba-szajba torrentezessel, vagy valami minimal-memorias gepben erre volt pakolva a pagefile is.

Kerdezo: lassan kezdhetsz gyujteni egy ujra.

2020. dec. 8. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez az „up to” tulajdonképpen annyit jelent, hogy ha meghibásodás történne, és túllépte már a TBW a 100 TB-ot, akkor nem tudsz garanciát érvényesíteni, hiába vagy garanciaidőn belül. Tehát ha 5 év a garancia, akkor ők úgy számolnak, hogy 5 év alatt max 100 TB lehet írni rá.

Nyilván amúgy sem SSD-n, sem HDD-n nincsenek biztonságban az adatok, vármelyik bármikor meghibásodhat. Érdemes a fontos dolgokat több helyen tárolni.

A te SSD-d még fogja bírni jópár évig 🙂 Ha szeretnél csökkenteni az írásmennyiségen, akkor lehetséges.

Letöltéseket, appdata, TEMP, virtuális memória, stb minden... áthelyezhetők másik háttértárra, kikapcsolhatók.

Illetve érdemes lehet csökkenteni a partíció méretét 10-20 gigával. Így azokra a területekre nem lesz írva sosem, több ideig tudja pótolni a kiesőket.

2020. dec. 8. 14:54
 7/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Smasung 840 120GB, 2076 nap működési idő, 49TBW, 49% HDSentinel szerint, 1 hónap híján 7 éves. Nem aggódok, hogy holnap adatvesztésem lenne róla.
2020. dec. 8. 15:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Szinte megállás nélkül megy a gép, fut jó pár kisebb szerver (web, média, ftp, TS3), illetve torrent kliens rajta.

Hát őszintén, van pár játék, ami már-már enné a 8GB RAM-ot, és nekem még mindig annyi van, így a pagefile elég jól besegít a gyors SSD miatt. Annó 30.000Ft fölött volt 8GB, ma már fele ennyiért lehet venni, valószínűleg közeljövőben cserélem 2x8GB-ra. Épp ezért van is pagefile beállítva, relatíve nem is kicsi, torrentezni 99%-ban HDD-ket használom, viszont a direct (böngésző) letöltések SSD-re mennek többnyire.

2020. dec. 8. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:

8 GB RAM 11 ezer Ft

pl g.skill aegis. Már ha ddr4-ről van szó.

ha még ddr3, akkor használt, 8-9 ezer.

én az egész asztal mappámat, dokumentumokat, stb... átraktam HDD-re. ide jönnek a böngésző letöltések is. ezeknek nem kell a gyors elérés. féjlböngészőben jobb katt, tulajdonságok, hely fül.

2020. dec. 8. 16:15
 10/10 A kérdező kommentje:

Ryzen 3600-om van, így DDR4.

Sajnos 2x4GB modulom van, ezért (is) kellene cserélnem 2x8GB-ra. Jelenlegi Corsair LPX 3200MHz cl16 (3600MHz-n fut 1.38V-on), ami amúgy Samsung E-die-hoz képest meglepően jó.

Van visszatartva 20GB a Samsung utility programjával egyébként.

Letöltéseket megpróbálom redukálni SSD-re, de a pagefile-t semmiképp sem akarom kikapcsolni, amíg nem veszek RAM-ot, átraktam hogy a Windows kezelje, elvileg így "egészségesebb", mert eddig 500-15000MB-ra volt állítva.

2020. dec. 8. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!