Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Véletlenül ide módban lett...

Véletlenül ide módban lett telepítve a sata hdd-re. USB-ről nem lehet bootolni ezen a gépen? Miért nem látszik a sajátgépben a dvdrw, holott BIOS-ban ott van a SataPort2-ön, az ide mód bekavarhat?

Figyelt kérdés

Köszönöm előre is.

[link]

[link]

[link]

Régi céges gép, sokáig állt, most valakinek telepítettem. Gondolom valamikor XP volt rajta, azért van IDE módban (a rendszergazda meg elfelejtette átállítani anno?), nem gondoltam erre..., így lett telepítve win10x64pro.

Nagyon visszavesz ez az IDE mód szemben az AHCI-vel szemben? Ha átállítom ide-ről ahci-re, akkor meg nem tölt be a rendszer, sípol. Utólag ezen csak újrahúzás segíthet, vagy van valami más megoldás?

Azt dvdrw-t jó lenne látni. Itt a második METHOD segített, látszott. Viszont akkor meg nem bootolt...

2020. dec. 8. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
2020. dec. 8. 14:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már így, egyszerű megoldás és működik
2020. dec. 8. 14:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Van egyáltalán benne AHCI..?

mutasd mit lehet még választani IDE helyett a biosban.

2020. dec. 8. 14:27
 4/12 anonim ***** válasza:

Boot menüben kell látszódna. F10 / F11 / F12 / ESC gombok egyikével jön elől általában.

Lehet próbálkozni átállítani már telepített rendszeren, de nálam mindig elő jött valami gubanc mikor utólag próbáltam, a legtisztább a reinstall.

2020. dec. 8. 14:30
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Van ahci: [link]

F10 előhozta a menüt, de USB-t nem ír. Mi lehet a negyedik...? [link]

Ha már segítetek-köszönöm szépen-, ha dvd-ről bootolok, miért jelenik ez meg: [link]

Csak az 1-re indul, és minden újraindításkor persze előjött, és nyomni kellett az 1-et?

2020. dec. 8. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal ezen egy értéket kell csak átírni 3-ról 0-ra és utána biosban már átállítható IDE-ről AHCI-re.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci]

"Start"=dword:00000000

2020. dec. 8. 15:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi.

[link]

Rábukkantam erre én is végül. De tutti?

2020. dec. 8. 18:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Az első két válaszomban már megfogalmaztam, hogy igen
2020. dec. 8. 18:18
 9/12 A kérdező kommentje:
OK.
2020. dec. 8. 19:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Sikerült?
2020. dec. 11. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!