Milyen videokártyát vegyek? RTX 3070 vagy 3080? több lenn
Pénzkérdés ugyebár, a 3080 nyilván több, de viszont többet is nyújt teljesítményileg? Megéri az a felár? Bevallom, az a 10 GB memória jól jönne, nem biztos hogy a 8 GB sokáig elég lesz az AAA-s játékokra.
Ti mit vennétek tehát?
Ha ez kérdés lehetne, akkor még tudnánk is beszélni róla komolyan, de sajnos egyik sem elérhető... így leginkább csak elmélet 😃 Nincs készlet egyszerűen. Ha tudod, akkor nézd az Alzát 0-24-ben! Ők tisztességesek, nem nyerészkednek az árral. Nagyon jó pont ez most nálam nekik. Vagy kivárás, és talán február környékére... Meg ha esetleg bedőlnének a kriptovaluták, akkor ránk szakadna egy nagyobb videokártya mennyiség. De sajnos felfelé ívelőben vannak még.
VRAM-mal félig-meddig egyetértek. Ezért is mennék rá én az AMD videokártyákra (6800 vagy 6800 XT), azok 16 gigásak.
Legfőbb kérdés amúgy, hogy milyen játékot, milyen felbontásban, milyen FPS-sel kéne futtatni?
Nézz utána, hogy melyik mit tud a procid mellett, és azt kell választani, amelyik szerinted megéri.
Processzor és a géped többi része mi amúgy?
Milyen felbontásra? 1440P-n az RX 6800 XT jobban teljesít mint a 3080 és több a vram is a sima 6800 meg simán lenyomja a 3070 et. 4K-n jelenleg a 3080 a jobb de kérdés meddig lesz elég a 10 giga vram és mikor kezdi el lehagyni a 6800 XT. Mondjuk mind1 mert egyik sem kapható.
4K ra megvárnám a 3080 TI-t ami elvileg januárban jön 20 giga vrammal 1440P-re meg 6800 vagy 6800 XT
az a baj hogy minél hamarabb meg kéne venni a gpu-t, mert a többi dolgot már megvettem: intel i7 10700k proci, 32 gb ram, asus prime z490-a alaplap, asus tuf gaming vg27aq 27"
Mivel a monitor 2k-s, ezért én is azon akarok játszani minél több játékkal (single és multis egyaránt)
Oké. Akkor mi még a dilemma?
Teszteket meg tudod nézni, az ár meg olyan, amit épp ki tudsz fogni.
nagyon nincs lehetőség variálni.
Zsííííír! Gratula hozzá!
A gépntöbbi része akkor már megvan? F🤭sza minden?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!