Nálam miért kevesebb fps-el futnak a játékok?
Nem régiben vásároltam egy gigabyte Radeon 5700xt-s videókártyát. Beszerelése után teljesen minden rendben ment, játszottam különböző játékokkal és viszonylag jó FPSeket produkált, és a próbélma a "viszonylag"-nál kezdődik. Tudtam jól hogy ez a kártya többet tud. De nálam valamiért 10-30 FPS el kevesebb mint az interneten található tesztek hasonló hardverrel
Gép:
Videokártya: gigabyte Radeon 5700xt 8gb
Ram: hyper X predator 2x8gb 3200MHz
Processzor: ryzen 7 2700
Alaplap: gigabyte b450 elit
Tápegység: be quite pure power 600w
Játékok (1080p)
Jedi Fallen: order ultra beállítás 40-55fps
Witcher3: ultra beállítás (hair works off) 60-70fps
Snowrunner ultra beállítás 45-60 FPS
Mondjuk, nem olyan vészesek ezek az FPS számok, de valakinek hasonló hardverrel mégis sokkal jobban futnak a játékok mint nálam.
Huhh... na akkor a hardver mindenképp tudna többet.
akkor
A) radeon driverben kéne mindent alaphelyzetre állítani, aztán teszt. valahol a globális beállításoknál lehet valami, ha minden játékot érint
B) RivaTuner is le tud szabályozni, afterburnerben is vannak ilyen beállítások. Ne menjen egyik se, háttérben se. Meg próbáld alapra állítani ezeket is.
Vagy bármi ilyen teljesítményt befolyásolni képes progit ki kéne iktatni
C) ha egyik se megy, akkor lehet még ezzel vacakolni szerintem.. driver újratelepítés. ki kéne iktatni minden lehetséges zavaró tényezőt, szóval ultrabiztosra megyünk.
Menete:
1) felmész netre, letöltöd a legfrissebb videokártya drivert a hivatalos oldalról.
2) letöltöd a DDU programot
3) windows update kikapcs, és net kihúz (hogy tényleg még véletlenül se tudjon a windows valami hülye drivert felrakni)
4) vezérlőpultból törlöd a jelenlegi drivert; meg C:/AMD mappa tartalma is törlés
5) újraindítás csökkentett módban
6) DDU-val törölsz mindent, amit lehet vele, AMD, nvidia és audio drivereket
7) újraindítás normál módban
8) telepíted a letöltött videokártya drivert.
9) ha végzett, akkor újraindítás, net vissza, win update ON
és mehet a teszt
Azt hiszem bejött a C opció, lépésről lépésre követtem az utasításokat, és ezekszerint nagyon is bejött, lényegesen megugrottak az FPS értékek, valamin a hardver kihasználtság, játékok alatt. A processzor 15-30% a videokártya 100% hoz közeli értékeken ment
Pár játéknál (1080p)
Witcher3 létező legnagyobb beállítás ( hairworks on) 110-140fps
Jedi Fallen order ultra, 90-120fps
Snowrunner ultra 60-80fps
Köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!