Nálam miért kevesebb fps-el futnak a játékok?
Nem régiben vásároltam egy gigabyte Radeon 5700xt-s videókártyát. Beszerelése után teljesen minden rendben ment, játszottam különböző játékokkal és viszonylag jó FPSeket produkált, és a próbélma a "viszonylag"-nál kezdődik. Tudtam jól hogy ez a kártya többet tud. De nálam valamiért 10-30 FPS el kevesebb mint az interneten található tesztek hasonló hardverrel
Gép:
Videokártya: gigabyte Radeon 5700xt 8gb
Ram: hyper X predator 2x8gb 3200MHz
Processzor: ryzen 7 2700
Alaplap: gigabyte b450 elit
Tápegység: be quite pure power 600w
Játékok (1080p)
Jedi Fallen: order ultra beállítás 40-55fps
Witcher3: ultra beállítás (hair works off) 60-70fps
Snowrunner ultra beállítás 45-60 FPS
Mondjuk, nem olyan vészesek ezek az FPS számok, de valakinek hasonló hardverrel mégis sokkal jobban futnak a játékok mint nálam.
Talán ez segíthet.
XMP profil megy? tényleg 3200 mhz a RAM?
Afterburnerrel mit látsz, mi nálad a szűk keresztmetszet?
Szia, XMP profillal megy.
A szűk keresztmetszetet pontosan mire érted?
hogy vagy a CPU, vagy a GPU szokott a korlát lenni, tehát az egyik kihasználtsága 100%-on megy, míg a másik csak ez alatt.
Viszont ha egyik sem megy 100% környékén, akkor ott valami más korlát van, ami miatt a hardvereid nem mennek a maximumon. Lehet ez hardveres, de akár csak egy sima beállítás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!