Miért melegszik fel a kártyám? Miért nem hűt rendesen a ventilátor?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy Sapphire RX580 Nitro+ 8GB kártyám. 2-3 órás játék idő alatt többször fel megy a hőmérséklete 77-79 C°-g. Ilyenkor a ventilátor sebessége 25-28%. Ez normális? 79 az nem sok? Az az érdekes, hogy mikor az MSI Afterburner-el bekapcsolom az "USER DEFINE"-t akkor elkezd 40%-n pörögni és elég jól hűti is, majd kikapcsolás után újra saját maga vezérli a ventilátort, de akkor már nem 28%-n megy hanem 30-35% között és néha fel megy 40%-g, de a hőmérséklet se megy fel 70C°-g. Olyan mint ha kézi beavatkozás után kezd el normális működni a ventilátor vezérlése. Gond lehet a ventilátor vezérlésével? Lehet ezt valahogy orvosolni? Egyébként 1 éve van meg a kártya, csak gondoltam kíváncsiságból fel teszem ezt a kérdést, hátha valaki tud segíteni. Használtam vettem a kártyát, megbízható illetőtől, és nem volt húzva a kártya.2020. dec. 6. 10:40
11/20 A kérdező kommentje:
Hol tudom beállítani a ventilátor profilt? Jelenleg még mindig win7-et használok. Egyébként 50C° fokik nem kapcsol be a ventilátor, ennek utána jártam.
2020. dec. 6. 15:04
12/20 A kérdező kommentje:
Valamint, hogy ha újra pasztázom, a Thermal pad-t is kell cserélni? Az nincs itthon csak pasztám. Nem tudom a ventilátor vezérlést beállítani a Radeon softveren mert nem találok ilyen lehetőséget. Vagy csak én vagyok bal...:D
2020. dec. 6. 15:34
13/20 anonim válasza:
Ha le van szedve a legújabb Radeon driver akkor jobb klikk az asztalra és ott lesz a menöben a Radeon beállítások.
14/20 A kérdező kommentje:
Igen, már átnéztem a softvert de nem találtam beállítási lehetőséget.
2020. dec. 6. 16:09
15/20 A kérdező kommentje:
Megtaláltam mindent. Nem gondoltam volna, hogy a "Játék" fülre kell kattintani, azon belül pedig a "Globális beállításokra". Ésszerűen a beállításokban keresgéltem először. Így, hogy be tudom állítani a fordulatot a hőmérséklethez, így nagyon jó, csak azt nem értem, hogy a gyári beállításon miért megy fel ennyire a hőmérséklet, és miért 28%-n fut a venti mikor 78-C°-os a kártya.
2020. dec. 6. 17:52
16/20 anonim válasza:
Most mennyi a GPU hőfok játék közben?
17/20 A kérdező kommentje:
Ha automatikusra(gyári) van beállítva akkor 68 C° és 18% a ventilátor sebesség. én készítettem egy profilt, azt tudom használni. Valami gikszer biztosan van mert az automatikus nem igazán nyerő.
2020. dec. 6. 18:18
18/20 A kérdező kommentje:
Meg lehet valamelyik mappába nézni, hogy milyen beállításokkal megy a gyári érték?
2020. dec. 6. 18:20
19/20 A kérdező kommentje:
Saját profil: 30°C=20%, 50°C=35%, 65°C=45%, 75°C=60%, 85°C=80%. Ezzel a profillal nem ment 60°C fok fölé. Lehet, hogy a pasztázás segítene?
2020. dec. 6. 18:42
20/20 anonim válasza:
Nálam jobban meg van tekerve a hűtés. A Nitro+ hűtése mondjuk nem halk, de játék közben nem érdekel -a fejhallgató miatt nem hallom. Nálam már 50°C-on 90%-kon megy a venti, így tartja az 51-54 fokot a 24 fokos szobában.
Az RX580-at talán könnyebb valamivel hűteni. Én simán felnyomnám 50°C-nál 50-55%-ra a ventit, valszeg akkor valahol itt 50 fok körül meg is állna. Akkor meg felesleges pasztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!