Miért melegszik fel a kártyám? Miért nem hűt rendesen a ventilátor?
Ha minden kötél szakad, red bios editorban tudsz egyedi ventilátorprofilt állítani neki bios szinten, amit ráflashelsz a kártyára.
De előtte mentsd a gyári biost, ha még garis és még azelőtt próbáld ki a kártyán átkattintott biosswitchel milyen hőfokokat produkál, lehet csak silent biosra lett átkapcsolva véletlenül.
A lehetséges fizikai okok
-poros a hűtő
-kiszáradt a hűtőpaszta, ami elég gyakori eset. Újra kell pasztázni:
https://www.youtube.com/watch?v=RgsMrBf_gng
Ez a két "hiba" azért lényeges, mert a Nitro+ gyárilag egy túlhúzott RX580,aminek magasabbak az órajelei a referencia kártyának és több feszt is kap. A magasabb órajelek miatt ennél az alulfeszelés nem nagyon fog menni, mert akkor bukod a magasabb órajelet ( én sme tudtam érdemben előrelépni ebben az RX480 Nitro+szal).
Az is előfordulhat még, hogy teljesen más ventillátor-profil volt nála beállítva, mint nálad. Nálam is fűt az alap beállítással az RX480 de én átállítottam a fan-controlnál úgy, hogy nulla terhelésnél ( asztal,munka,filmezés) halk legyen, játéknál meg kb azonnal felmenjennek 100%-ra a ventillátorok ( úgy is fejhallgatóval játszok :D ). Így nálam szerintem nem megy 60 fok fölé az RX480.
A Radeon beállítások/vezérlőpult ban a Teljesítmény fül> Hangolás menü ben a jobb oldalon a speciális vezérlőben tudod egyedileg emelni a ventisebességet.
Nem kell a pasztát fogas glettvassal felkenni, nem burkolni fogsz.. :)
Na nem vezető a paszta akkor nincs ebből gond, de ha ésszel teszel rá akkor abból nem lesz gáz.
Első körben a ventillátor profilt állítsd be és utána látni fogod kell-e pasztázni.
ÍGy van, ventilátor profil az első!
80 fokon 20-30% ventisebesség biztosan nem az eredeti alapbeállítás. itt valami történt vele.
Pasztázás az sokadik lépés
"Esetleg msi afterburnerben próbálhatnád alulfeszelni is, ezeket a minőségi kártyákat meglehetősen jól lehet, pár fokot nyersz ezzel is."
Ezek OC kártyák, csak akkor tudja alulfeszelni ha bukja a GPU órajelet is.
Kérdező:
Nálam a Sapphire RX480 Nitro+ 53 fokon megy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!