Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassult le a laptopom?

Miért lassult le a laptopom?

Figyelt kérdés
Hét éve van meg körülbelül, akkor még teljesen jó volt. Az idő folyamán egyre jobban lelassult. Az elmúlt 3 évben már használhatatlan. Többször újrainstaláltam de még mindig rossz, lehet az installációval van a gond vagy pedig már túl régi és azért nem teljesít olyan jól?
2020. dec. 1. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért lassú, mert Windows 10-et tettél rá. Én is pont így jártam egy 7 éves géppel. A Windows 7 hasított rajta, RAM használat üresjáratban nem ment 800 MB felé. Amint frissítettem, a RAM használat üresjáratban is 2 GB felett volt, a CPU és a HDD felváltva 100%-on pörgött, egyszer a CPU, másszor a HDD, így valami folyamatosan visszafogta. Ha hagytam egy darabig, egy idő után beállt üresjáratba, de amint hozzányúltam, akár csak megnyitni a C meghajtót, megint elkezdett pörögni. Szűz telepítés, nem volt rajta az ég világon semmi, csak ami jött vele. Szóval a Win 10 miatt lassú.
2020. dec. 1. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

hőmérsékletekkel mi a helyzet? Lehet, hogy visszafogja magát, mert annyira el van dugulva a hűtés, nem áramlik a levegő, illetve a hőpaszta is megkeménydett. Így gyakorlatilag alapjáraton is gond lehet a melegedésből, ez pedig két dolgot jelent: A ventilátor pörög ezerrel, a teljesítmény visszaesik.

Újratelepítésnél a megfelelő drivereket szedted le a laptop hivatalos oldaláról?

Milyen gépről van szó konkrétan? Milyen fejlesztéseket csináltál rajta?

Illetve idővel egyre nő mindennek a gépigénye. honlapok, és az azokat kiszolgáló böngésző is egyre nagyobb igényű. Van olyan gép - olcsóbb kategóriás, amit az elmúlt 5 év változásai megfektethetnek.

2020. dec. 1. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:

"olcsóbb kategóriás, amit az elmúlt 5 év változásai megfektethetnek."

Igen, ez nagy igazság a laptopokra nézve.

A böngészők most már simán felzabálnak 20-30% CPU teljesítményt, és 1-1,5GB RAM-ot.

Sokan csodálkoznak mikor vesznek egy Core II laptopot újonnan "akcióba" 90 ezerért, és malmoznak mire betölt rajta egy youtube vagy filmnézős oldal.

És ezek pár éves gépek, mégis ócska hardverekkel vannak felszerelve.

2020. dec. 1. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Próbáld 32 bites win 10-zel. [link]

Az én C2D-s gépemen is egészen más, hiába vab 4GB fizikai RAM...x86 régi processzorokkal jobban muzsikál. Az okáról..., fogalmam sincs, de talán valaki tudja.

Megjelenést állíthatod, lapozófájlt szokták fixre venni. Kipróbálod, max visszaállítod, hogy a win10 állítsa be magának, ha nem jobb. Ki szoktam lőni a hibernálást is, nincs rá szükségem.

2020. dec. 1. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!