Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 15ezer Forintért Gamer Egér?

15ezer Forintért Gamer Egér?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megbeszéltem az asszonnyal, hogy egeret vesz nekem karácsonyra 15000 forint értékben. Tudnátok valamilyet ajánlani ebben a kategóriában, max picit lépheti túl (5ezerrel mondjuk).

Régen vásároltam egeret és semmi tapasztalatom nincs már bennük. Vagy van esetleg nektek olyan, ami nagyon bevállt?

2020. nov. 30. 10:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
#8: Azok az e-sportolók jövőre mondjuk Razer pólóban fognak nyomulni, és esküdni fognak rá, hogy kizárólag a Razer egereinek köszönhetik az eredményeiket.
2020. nov. 30. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

11

Ennyire nem ribncok, többsége a razert akkor sem venné a kezébe, ha nagyon sokat fizetnének nekik. :D

Egyszerűen van 1 határ sensorban, amit ember nem kifejezetten képes meglőni (ez normális sensivel kb. a 4m\s), ezt teljesítik az újabb Zowiek. Viszont ami nekik nagyon fontos, az az, hogy megszoktak egy formát (Microsoft 1.1A, 3.0), és ettől nagyon nem szeretnének eltérni. Egy időben a Zowie csinált csak olyat, ami hasonlított arra úgy tényleg.

Plussz! Egy időben az egerek jöttek ezekkel a 1600, 2400, 3200 DPI-vel, és képtelenség volt őket driveren kívül beállítani. Nem volt még csomó egérben memória akkor, amiben volt, az dög nehéz volt. A Zowie ellenben ajánlott egy alternatívát. Plug and play - driver nincs. DPI váltó az egér alján

Az persze csak később derült ki, hogy a Zowie egerek klikkje eszméletlenül lassú volt a később jövő Logitechekhez képest. Az is később lett divat, hogy a Zowinál könnyebb egerek kínáljanak memóriát az egérbe, és ezáltal szintén "plug and play" lehessen. Ráadásképp megjelentek az egér memóriájába menthető cheatek is egyuttal, ettől a ponttól pedig már végleges volt a Zowie kultusza : a profi egér, ami csak simán egy egér.

Aztán elhaladt a kor a sensora mellett, és jött a ZA, vlaamint a régi verziók frissítése, a 3310 sensorral... De ez sem elég a felsőkategóriához, ugyanis akkor már ott volt a 3360, és a logitechnek gyártott 3366-os PixArt Sensor is, ami egyszerűen lehugyozta a 3310-et.

A 3310 NEM teljesen Raw. Márpedig egy játékosnak az elég fontos, kivétel aki valamit nagyon megszokott. Aki valamit nagyot megszokott, pl. smoothing (ez van a ZA1x-ben is 1 kevés), annak a RAW egér túlzóan nyers lesz, és nem fog tudni 1 rendesen célozgatni, amíg meg nem szokja. Ezt sokan nem vállalják be. Az átszokást.

A Zowie tehát

1, nem csúcs tehcnológia

2, nem tökéletes

3, nem is olcsó

Jó egér, de én nem venném meg. Van itthon egy Zowie ZA11-em, és utálom. Hányás a 403-hoz képest!

Jah, és én akkor kezdtem versenyszerűen CS-zni, még mikor mondjuk... Nem is tudom... A többsége a maiaknak a fasorban sem volt. Nekem van itthon MS 1.1A, 3.0, MX300, G1, G100S, Razer DB, DB 3.5G, vagy 5 DA, Krait, G303, 403, Sica, még egy FinalMouse is. A 403-nál nincs jobb, csak a társai, amik már ugyan azt, vagy a frissített sensort használják. Szóba sem állnék a 3310-el többet. A Sica-val néha igen, de ő rettentő olcsó, fele sincs a Zowienak. És pontosan ugyan azt tudja, SŐT! Kevesebbet!

2020. nov. 30. 19:34
 13/22 anonim ***** válasza:
35%
*a zowie tud kevesebbet. :D
2020. nov. 30. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:
47%

Akkor miért, a legjobb 10 cs:go játékos Zowie EC2 egeret használ?

"Zowie kultusza : a profi egér, ami csak simán egy egér."

Én ha a 10 legjobb közé tartoznék, akkor a legjobb egeret használnám, nem egy sima Zowie-t.

2020. dec. 2. 17:25
 15/22 anonim ***** válasza:
47%

14

1, szövegértelmezési problémáid adódtak, de ez nem baj, nagyon laikus vagy. A "sima egér" annyit tesz, hogy pont annyit tud, mint amire szüksége van egy olyan játékosnak, akit nem érdekel az RGB, nem akar makrózni, nem kell 12 gomb, és elég neki 250inch\sec perfect tracking. A 250IPS rengeteg, ezt a többség a büdös életben el nem éri.

2, mint már mondtam, a forma nagyon lényeges. És ők azt megszokták, annyira megszokták, hogy igazából a régi Microsoft egerek miatt szeretik azt a formát.

3, Nézd meg GuardiaN mivel játszik. Látod? Kinzu v1. Tudod abban milyen sensor van? Beépített egérgyorsítás, lehetetlen kikapcsolni. Közben agyon lövi a világ 99.9%-át, probléma nélkül. Egy olyan egérrel kérlek szépen, amit én maximum földhöz vágnék, mert értékelhetetlenül szar.

Ezek a játékosok bármivel agyon lőnek bárkit, jelentős különbség a játékukban nem lesz, amíg a megszokott sensor van, amihez adoptálódtak, a megfelelő forma és súllyal. Ahogy én a kicsi egereket szoktam meg, amik könnyűek, így tudok hétfőn 12:00-kor 30at lőni Logitech G100S-el egy ESEA A+ meccsen, 13:00-kor 30at egy MX300-al, 14:00-kor 30at egy G303-al, 15:00-kor egy G403-al, 16:00-kor egy G Pro-val, 17:00-kor meg egy Asus Sicaval, és így tovább. De a 403-at szeretem a legjobban, mert

1, rugós gombjai vannak. olyan delayel, aminek a zowied soha a nyomába sem ér. Annak idején akik Zowieról áttértek a Logitechre, és AWP-ztek, mind meglepődtek, hogy állandóan túlhamar lőnek. Miért? Mert már megszokták, hogy a Zowie klikkje késett.

[link]

Nesze itt keresd meg a Zowied

Következő

A ZA1x PWM 3310-es sensor. Smoothingal, némi angle snappinggel is talán, a Logitech vagy a 3366-ot, vagy a Mercury \ Hero sensort használja, amik nagyjából hasonlóan teljesítenek.

[link]

A \B-k használnak 3360-at, ami még mindig smoothingos. Nézz utána mit jelent. Nem jó dolog... De aki megszokta, annak a 3366 túl nyers, nem tud vele rendesen játszani, mert a legkisebb mozgást is tökéletesen követi, míg a smoothingos egerek "javítanak" az ember apró rezdülésein.

Kinek-mi. Papíron a 3366 jobb, hiszen 1:1 RAW.

A Logitech anyaghasználata 5x minőségíbb, mint a Zowie. A gombjai is jobbak. Sensora is jobb. Olcsóbb is. Featurekben is gazdagabb, nem mindenki akar ám ESL ONE LAN-on játszani, ahol úgy sem lehet makrózni. Van aki csak WoW-ozni akar például.

Ezen felül, nekem teljesen mindegy, hogy te mit hiszel. Én tudom, te meg nem tudod. Nekem van Zowie, van Logitech, van mindenféle. Én rendszeresen játszottam olyan emberek ellen, mint ex iNation k1ng0r, ENCE jOELZ, vagy épp most conoR, aki megjárt pár tier1 csapatot.

Rendszeresen játszottam magyar válogatott ellen, már 2006ban xDk és FoP vagy épp gNu ellen LAN-oztam. Nekem nem kell megnézni a profik mivel játszanak, eltudom magam is dönteni mi a jó.

2020. dec. 2. 22:23
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

Zowie :

"Designed for Counter Strike Players

The Zowie EC is without a doubt the most popular Counter-Strike mouse with the professionals. That’s not a big surprise, since the mouse was designed specifically for competitive Counter-Strike. Zowie teamed up with CS legend Emil ‘HeatoN’ Christensen (hence the ‘EC’ in the name) to make the perfect mouse for one of the world’s most popular FPS games and the EC turned out to be just the right combination of features and a great shape, as is evidenced by the vast amount of pros who prefer this mouse.

Plug and Play

Zowie’s mission is to design mice for serious competitive gamers. There are no unnecessary frills to their mice, nor are there ridiculous gimmicks which add to the weight or mess with the shape or grip. In the spirit of keeping their products the best they can be for serious gamers they also make their mice plug and play. You don’t need to install any drivers or mess with yet another annoying software program in order to use ‘em. This is very useful for players who travel to LANs often like the CS:GO pros. Not having yet another peripheral that you need to download drivers for is definitely an advantage if you’re on the road so much.

Best shape on the market?

The most often talked about feature of this mouse is the shape. Zowie seems to have shapes down to a tee, and the EC mice are the shiniest jewels on that crown.

With a shape based on the Microsoft Intellimouse models of yore they seem to have found just about the perfect ergonomic shell. Not only is the EC often lauded as having one of the most comfy shapes on the market, it’s also one of the most often copied shapes these days."

Logitech

"2. Logitech G Pro Wireless

As used by EliGE, allu, Kjaerbye, …

Cutting edge technology

It used to be the case that a wireless mouse would get you laughed out of the LAN center because wireless gaming brought with them tons of latency issues and other unforeseeable, performance-limiting shenanigans but that hasn’t been the case for a while now.

The Logitech G Pro Wireless comes with configurable side buttons (meaning that it’s a truly ambidextrous mouse), a rechargeable battery which with over 40 hours of gaming time, Logitech’s flawless HERO sensor, and all of that is coming it at just around 80 grams. At release this was a massively impressive feat of engineering and even today many manufacturers are struggling to come close to offering what the G Pro Wireless offers.

Freedom of movement

No matter how good your cable is: it will never be as good as having no cable at all. Going wireless means that you completely erase any cable drag or interference. Combine that with the fact that the G Pro Wireless weighs in at a super light 80 grams and you’ve got pretty much unparalleled freedom on your mousepad.

Cables these days have come very far so there’s absolutely nothing wrong with using a wired mouse but for some players the feeling of freedom that wireless mice offer can never quite be matched.

Every bit a gaming mouse

The G Pro Wireless was designed with one crowd in mind: gamers. They changed the shape from the slightly controversial design of the original G Pro wired (which is a completely different mouse in almost every aspect: Logitech’s naming scheme is a bit odd) to a much safer ambidextrous shape with configurable side buttons.

The G Pro Wireless’ HERO sensor is their version of the 3366, consuming less power whilst delivering the same performance meaning that you can game for longer on a single charge. Combine that with crispy clicks, a nice scroll wheel, a great coating, and very decent stock feet and you’ve got a mouse that would be considered a great mouse even without the wireless aspect.

Why this one?

Obviously this is the one to go for if you want a wireless mouse since it’s the only mouse of that kind in this top five but it’s got plenty of other features to offer as well. If you’re looking for a lightweight ambidextrous mouse with clicks that are lighter than what Zowie is offering with their Huanos you could be all set with the G Pro Wireless."

Érzékeled a különbséget? Mit mondanak a Zowieról? Hát, jó sensor.. Meg plug and play... Meg jó a forma...

Mit a Logitechekről? Csúcstechnológia. Még wireless is responsivabb, mint egy Zowie. :F

2020. dec. 2. 22:30
 17/22 anonim ***** válasza:
35%

Paintben rajzolj köröket. Minél tökéletesebb a kör, annál roszabb az egér.

Húzz egyenes vonalakat. Ha pixel pontosan egyenes, akkor az egér rossz. Ha pixeleket megy le-fel, akkor a jó, hiszen te tuti nem húztál zsír egyenest.

És így tovább. Vannak jó kis tesztek, könnyen kiderül melyik egér milyen :)

ZA11 IPS mérés [link]

G403 [link]

[link]

Tisztán látszik a zowiban a smoothing.

Ettől még jó egér... Csak nem 19 ezer forintért. Ezt nyútja egy 12ezer forintos akármelyik másik, amiben 3310es sensor van. Általában többet is.

Tény. Amiért ezt használják az az, amit már leírtam. + a többség még ma is 1.1A-zna, mert az is elég neki. Pedig mai szemmel egy elavult szar, 1.65m\s perfect trackingel, ami a nevetséges kategória. De hát 800, meg afölötti effective sensivel ez senkit sem zavar. Az egerek már régen túlmentek az átlagos ember (és a profik is átlagosak általában, itt sensiről beszélünk) határain. Amíg nem 400 dpi x 1.2es sensivel CSGO-zol, addig mind1. Ott már elkell az igen jó egér. ScreaM-nek tök mind1, nem véletlenül játszott MS 3.0-val állandóan. Azzal a sensivel egy darab krumpli is jó, mert nem kell nagy mozgásokat lekövetnie.

Témát lezárom. Feleslegesen írkálok, mert a felét fel sem fogod... :D

2020. dec. 2. 22:42
 18/22 A kérdező kommentje:

Hali.

Logitech G402 lett végül, le lett ma akciózva és hát egész jól belefért a keretbe. Volt facebook hirdetésbe egy Logitech G502 15ezerért, de a csávó annyira Type-C, hogy nem bíztam meg benne eléggé.

2020. dec. 4. 19:24
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

G402 jobb, mint az 502.

Az 502 indokolatlanul nagy és nehéz

BTW hirtelen eltűntek a sima 403ak, mi történt? :o

2020. dec. 5. 06:34
 20/22 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként használd egészséggel, jól döntöttél
2020. dec. 5. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!