Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen sata kábelt vegyek...

Milyen sata kábelt vegyek ssd/hhd-hez? több lenn

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy asus prime z490-a alaplapot, amin ugye van sata kábel csak nem tudom mennyi, mert 4 db eszközhöz kéne (3 ssd + 1 hdd). Ennyi sata kábel ugye nem jár az alaplaphoz gondolom, ezért is mondjátok meg mennyit kell vennem ahhoz a 4 db tárolóegységhez. (gondolkodtam rajta, de a jelenlegi setupomból ki lehet venni a sata kábelt, vagy az más fajta?)

ha lehetséges, az alza.hu oldalról linkeljetek nekem, és azt is mondjátok meg, mennyit vegyek, köszönöm!

2020. nov. 29. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

Nyugodtan vegyél 4-et, párszáz ft-ot tétel, és sosem baj, ha van elfekvőben plusz kábel.

Alaplaphoz talán jár egy, de nem biztos.

A régebbi kábel is jó.

Alzán 1000 Ft, szerintem máshol olcsóbban is meg tudod venni.

2020. nov. 29. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A SATA kábel nem változott semmi. az 1.0-hoz adott kábel ugyanúgy megy a 3.0-val is, teljesen ugyanaz a csatlakozó.

Jó a régi, nem kell venned újat.

2020. nov. 29. 16:11
 3/5 A kérdező kommentje:
ok ha jó a régi, de lesz elég a 4 adathordozóhoz?
2020. nov. 29. 17:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocsánat. én úgy értelmeztem, hogy ezek a HDD/SSD-k már most is megvannak egy működő gépben, csak átraknád egy új gépbe. Ez esetben megfelelő a mostani-régi SATA kábel is, amikkel jelenleg be vannak kötve.

De ha úgy érted, hogy teljesen új minden (csak akkor miért lenne ennyi meghajtó?? egy ssd meg egy hdd elég), akkor érdemes lehet M.2 SSD-t beszerezni, amit az alaplapra közvetlenül lehet rögzíteni, így nincs szükség semmilyen kábelezésre. A te alaplapod kettő ilyet is tud fogadni.

1 x M.2 Socket 1 with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (SATA mode & PCIE mode)

1 x M.2 Socket 2 with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (PCIE 3.0 x 4 mode)

Tehát az egyik csak PCIe interfészeset fogad!!

Amúgy három kábelt adnak hozzá. Miért nem nézed meg a hivatalos honlapot ilyenkor?

3 x SATA 6Gb/s cable(s)

[link]

Ha viszont kell a plusz SATA kábel, akkor a végtelen mennyiségű ellátottság miatt javaslom a használtakat. Hardverapro, marketplace, jófogás. Nameg a használtboltoknál is biztos van óccóér'. 200 forintnál többet nem adnék érte. ezer ft egy vicc

2020. nov. 29. 18:30
 5/5 A kérdező kommentje:

már hiába mondod, megvettem 2 samsung evo ssd-t, amugy sem értek hozzá sokat...

Még1x leírom, hogy van a mostani pc-m amiről írok ugye, tehát ebben tuti van akkor 2 sata kábel, mert most van egy ssd, meg egy hdd benne. Tehát ezek lesznek beletéve az új alaplapba, tehát ha abban is van még legalább 2 sata kábel akk nem is kell vennem. Ja és a hely miatt akarom mind a 4-et beletenni, mert letöltögetek mindent, filmek, játékok, zenék stb aztán sosincs elég helyem...

2020. nov. 29. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!