Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen kábelt kell vegyek az...

Norbertss kérdése:

Milyen kábelt kell vegyek az erősítő és tv összeköttetesere?

Figyelt kérdés

Van egy HDMi kimenetes tevem es vettem hozza egy yamaha r-n303d erositot Polk Audio T50 hangfalszettel.

Mivel nem jar hozzajuk kabelezes, kerdesem az lenne, hogy

1. HDMI kabel, ami a teve es erosito kozott van, erdemes-e rezes vegu dragabb darabokbol valasztani, vsgy full jo a hagyomanyos is ?

2. A hangfalam es erosito osszekapcsolatasara milyen tipusu vezeteket kell vennem egyaltalan ?

Koszi!

2019. nov. 30. 09:40
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Az aranyozás csak parasztvakítás

2. Bármilyet, ami vezeti az áramot. Még csatlakozó sem kell a végére, mert az erősítőn és a hangfalon is sima szorítós csatlakozó van.

Gyártanak és forgalmaznak kifejezetten hangfal kábeleket is, de az nagyrészt optikai tuning. (Persze nekem is van, de volt már hogy sima egyeres villanyvezetékkel volt bekötve a két hangfal.)

2019. nov. 30. 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
A hangfalszettekhez szoktak adni kábelt, nézd meg a dobozt alaposan. Én is azzal használom a nagydarab hangfalaim (nem kicsi szatelit hangszórók a hátsók se), nem szól észrevehetően rosszabbul, pedig átmérőre kb harmaddal kisebb mint amit hangszórókábel címszóval árulnak méregdrágán.
2019. nov. 30. 11:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Azon az erősítőn nincs is HDMI csatlakozó
2019. nov. 30. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Az igaz. Úgy tűnik HDMI csatlakozáshoz igen jó vétel volt az erősítő :D

Marad a TOSLINK (optikai) vagy az SPDIF (koaaxiális) csatlakozás.

Amilyen a számunkra ismeretlen típusú Tv-n van.

2019. nov. 30. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!