A kettő közül szerintetek melyik laptop a jobb, és miért?
Ha e közül a 2 gép közül kéne választanod, te melyiket vennéd meg?
1: [link]
2: [link]
Az árkülönbség és az akku üzemidő most nem lényeges, sokkal inkább az, hogy szerintetek melyik gép a jobb teljesítmény szempontjából? Melyik erősebb?
Indoklást is írjatok, hogy melyiket miért tartjátok jobbnak!
Erre én most valami 4000-res Ryzenes laptopot néznék. Azonos teljesítménynél picit hűvüsebb, mint az intelek. A 4600u már bpven elég ilyen melóra, a 4700u-ban picit több a GPU mag, a 4800u meg már overkill. Ezek mind 15 wattos processzorok, erre komolyabb cucc felesleges.
Én két felé bontanám a dolgot:
-15Wattos U jelölésű U proci, a lehető legnagyobb ( Ryzen7 4700U vagy 4800U) ami belefér a keretbe és ezzel nem túl komoly játékokkal el lehet játszogatni is.
Ha néha esetleg játszanál valami normálisabb játékkal is akkor H-s jelölésű processzort keress, +20-ért már kapsz Lenovo Legiont Ryzen5 4600H-val + GTX1650Ti-vel. Ez már bőven jó rendes játékra is.
De ha nagyobb részt munka, akkor én a kisebb energiaigényű, hűvösebb és több akkuidővel rendelkező U-kat választanám.
Azért ezeket, mert ezek 15W-ből hozzák a 25-45Wattos 10gen intelek teljesítményét. Viszont a 3000-res Ryzen sorozatot ugyanúgy kihagynám, mint a 10 gen intelt.
Döntő részben munka, ezért is nem néztem gamer laptopokat mert fontos hogy könnyű és kompakt legyen :)
Játékra is maximum az említett Simsek lennének csak. Ha arra elég, akkor az nekem bőven jó :)
Egyébként nagyon beletetted a bogarat a fülembe azzal a vivobook-al, amit linkeltél, és ahogy láttam abban 4700-as Ryzen proci van :)
Szóval azt mondod, hogy ez az integrált videokártya ellenére is jobb választás lenne mint az általam linkelt vivobook x?
Itt egy összehasonlítás:
https://www.youtube.com/watch?v=9g9ZABjooAY
Illetve itt a 4700u tesztjéből a játékos rész, összehasonlítva a nem ultra energiatakarékos processzorokkal és a dedikált videókártyákkal:
https://www.youtube.com/watch?v=dsvat45M5nU&t=370s
A SIMSnek ez már több, mint elég.
Köszönöm a válaszokat, én is egyre jobban afelé hajlok :)
Viszont ami érdekes, hogy felül, nagybetűs részen Radeon vega 5 videókártyát írnak, lejjebb a tulajdonságok fülön pedig már Vega 8 szerepel. Ha viszont azt az opciót jelölöm ki, hogy az alapgépbe szeretnék még 1 TB-os HDD-t pluszban, akkor már megint Vega 5-öt ír.... Ez csak nekem furcsa? :D most akkor pontosan melyik kártya van a gépben?
Szerintem is elírás lehet.... Gondolom akkor a Vega 5 lehet a valós, mivel az szerepel 2 helyen is.
Ez a kártya is elég lenne ahhoz, hogy a Simsek szépen fussanak rajta?
(Ui. Bocs a sok kérdezősködésért, de szerintem az lejött, hogy abszolút nem vagyok szakértő a témában, :D viszont szeretek nagyon utánajárni a dolgoknak vásárlás előtt, és a kiszemelt termékeket minél jobban megismerni, mielőtt döntök :D)
Nem létezik Vega5 :)
Sok helyen Vega8-ként írják, sok helyen meg Vega6 , az AMD a saját weblapján meg csak Radeon Graphics-ként hivatkozik rá.
A lényeg: egybe, egy tokban van integrálva a processzor és a "videókártya", magának a processzornak a része a grafikus vezérlő ( alias IGP, ugyanúgy mint az intelnék az intel HD Graphics xxx).
Ez nem külön kártya, ez maga a processzor. Amiket fentebb láthattál videókat azok önmagában a processzorral készültek, semmilyen alaplapi, dedikált vagy külső videókártyát nem tartalmaztak, csak a processzort.
Az AMDnél annyi az eltérés a grafikus képességek között, hogy a drágább processzorokba több és gyorsabb grafikus feldolgozóegység kerül >>minél drágább a processzor annál "gyorsabb" a bele épített videókártya. Ezen a képen a Graphics Core és Frequency oszlopokban láthatod az eltéréseket:
Az hogy milyne hülyeségeket ír a webshop az lényegtelen, csak egyetlen egy Ryzen 7 4700U-t gyártanak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!