Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg létezett s478-ba...

Tényleg létezett s478-ba illeszkedő Core 2 duo processzor? :O

Figyelt kérdés
Miért nem lehetett ezt venni? Vagy mi a bibi, hogy eddig egyet se láttam hallottam róla???

2020. nov. 27. 07:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg kevés volt belőle amit vagy elkapkodtak, vagy kevés alaplap támogatta.
2020. nov. 27. 07:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha hinni lehet az amúgy kicsit sem autentikus Wikipédiának, akkor nem létezett.

Volt 478 lábú Core 2 duo processzor, de annak a foglalatát Socket P-nek hívták és nem volt kompatibilis aaz ss478 foglalattal.

[link]

2020. nov. 27. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Egyrészt:

[link]

[link]

sehol egy Socket 478-as Core2 Duo.

Másrészt: a Socket 478 egy PGA foglalat,

[link]

amin lyukak vannak, amibe a processzor tűi beleilleszkednek. Az Intel Core2 Duo meg LGA 775-ös,

[link]

vagyis a processzoron érintkezőfelületek vannak - elvi lehetetlenség a kettőt összehozni (az érintkező számáéról nem is szólva).

Bár volt Socket 478--> LGA775 átalakító:

[link]

de visszirányba nem volt jellemző.

Esetleg ami szóba jöhet, az a Socket M és Socket P foglalatok:

[link]

[link]

amik bár támogatták az Intel Core 2 Duo processzorokat és még ráadásul 478 tűvel is rendelkeztek, de elektronikus értelemben nem voltak kompatibilisek a Socket 478-al.

2020. nov. 27. 10:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Az semmit nem jelent, hogy lyukak vannak a foglalaton.

Mert a prescott magos celeron is volt 478-ba, amiről tudtam is, de az is egy 775-s foglalatú processzor család,

2020. nov. 27. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:

"Az semmit nem jelent, hogy lyukak vannak a foglalaton."

Dehogynem.

Fizikailag lehetetlenné teszi a lapos érintkezők csatlakoztatását.

"Mert a prescott magos celeron is volt 478-ba, amiről tudtam is, de az is egy 775-s foglalatú processzor család"

Bár volt Prescott magos Pentium 4-es processzor Socket 478-as és LGA 775-ös kivitelben is:

[link]

de ez nem jelenti azt, hogy az LGA775 fizikailag (csatlakozás módja, érintkezők száma) kompatibilis lenne a Socket 478-al - ilyet állítani logikai érvelési hiba (cum hoc ergo propter hoc).

2020. nov. 27. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!