Intel I5 10400F vagy I5 9400F?
10ezerrel drágább egy átszámozott processzor, konkrétan ugyanaz a kettő.
9400F
10!10!10!
régi szériát már nem veszünk, így igaz. LGA1200-ba pedig jön majd még a 11. gen is. a jövőben kifizetődő lesz ez.
9. gen procit max akkor, ha most már van egy régi lapod, és egy meglévő 8-9. gen gyengébb procit cserélnél gyorsabbra.
esetleg ha használtan nagyon olcsó lenne egy 9400, az megérné mindenképp (procit megéri használtan venni, főleg ilyen fix órajeleseket. örök élet+100 év az élettartamuk)
#4: "régi szériát már nem veszünk" ??? Miért is nem? Én most vettem 7700k-t nemrég. Az előző 2500k-mat pedig 2015-ben, 5 év használat utána éreztem hogy kezd gyenge lenni nekem, pedig mikor vettem is már bőven használt volt. Ez a 7700k is még ki fog bírni nálam szerintem 5 évet.
Egy átlag ember nem cserél gépet évente, tehát arra alapozni hogy jövőre ugyan abba a foglalatba fog jönni újabb generáció, nem érdemes. 2-3 év múlva amikor esedékes lenne a csere, már úgy is megint másik foglalat lesz.
Azt kell venni, amelyik ár/érték arányban jobban megéri.
Emberek a 9400F 6 szálas egy régebbi foglalatban. A 10400F 12 szálas mostani foglalatban ami fejleszthető lesz 11 genre
Hogy a viharba ne érné meg jobban a 10400F
#6:
"Miért is nem? Én most vettem 7700k-t nemrég. "
Aztán ha feljebb akarsz váltani akkor alaplap csere. Ha a 9400F-ről akarsz váltani alaplap csere. Ha a 10400F-ről váltanál akkor nem kell alaplap csere. Azért már önmagában ez elég komoly érv a 10gen mellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!