Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fontos a partíció?

Miért fontos a partíció?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy legyen több partíció egy merevlemezen. (külső, 2TB) Ez mégis mire jó? "rendszer tároló kapacitásának a növelése, biztonsági mentés..." De nem értem, hogy miért jobb, fontos ez. A válaszokat előre is köszönöm. Illetve ha mégis fontos lenne a plussz partíció, akkor egy használatban lévő lemezen hogyan tudok partíciót létrehozni?

2020. nov. 25. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyorsaság és biztonság.

Külsőn kevésbé fontos, de ott is kialakítható elég szép megoldások esetleg adatvesztés ellen.

meglévőn így tudsz:

[link]

2020. nov. 25. 09:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azert jó ha van mert ha a géped Bios vagy Legacy módban van telepítve akkor MBR-t használ, és az MBR csak 1 file ban raktározza hogy a merevlemezeden hány partíció és hogy hol van.

Előfordulhat hogy egyszercsak elfelejt egyet.

De ez leginkább csak ott fontos ahol az oprendszered van.

Ha a külsődet csak tárolásra, filmekre, használod akkor ott teljesen m1.

2020. nov. 25. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Általába C és D, amit létrehoznak.

C-re a rendszer, D-ra az adatok. D így biztonságban van, meg az adataid.

D-re lehet rendszermentést csinálni C-ről. Onnan, ha elszáll a windows visszaállítható az az állapot, amit a képfájl tártalmaz.

AomeiBackup live rendszerével pl.

2020. nov. 25. 10:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Első. Hogy értve adatvesztés ellen? Most mappáim vannak. Pl.: Képek, Dokumentumok, zenék, filmek, ... Vannak fontosabb adatok is. Akkor hány partíciót kell létrehozzak? Lehet hülye kérdés de annyira nem vágom ezt a partíciózást...:D
2020. nov. 25. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy képzeld el hogy egy meghajtóból csinálsz 2 különállót.

Tehát ha az egyik elszáll és formázni kell, a másik még biztonságban van.

Ahogy előttem is írták ezt úgy szokták, hogy C-re megy az operációs rendszer, D-re meg az adatok. Így ha meghal a rendszer, a fájlok nem vesznek el.

2020. nov. 25. 11:27
 6/9 anonim ***** válasza:
én úgy gondolom, hogy ma már abszolút nincs jelentősége a particionálásnak. (Felhasználói) adatkezelés szempontjából lehet praktikus, de adatbiztonság szempontjából semmit nem ad. Ha a tároló megdöglik, akkor döglik az egész, olyan hiba pedig, ahol a rendszerpartíciót formázni kell elég életszerűtlen.
2020. nov. 25. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Életszerűtlen? Te sem sűrűn használhatsz gépet. :D
2020. nov. 25. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem, csak 3 laptopom, 12 asztali gépem és 2 szerverem van.

2020. nov. 25. 12:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem, hogy akkor ketté osztom a lemezt 1-1TB-ra. Most itt vagyok. Nem igazán sikerült. Mit tudok csinálni? Hova mit kell írjak kiterjesztésnél illetve zsugorításnál? [link]
2020. nov. 25. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!