Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak én láttam úgy mostani...

Csak én láttam úgy mostani processzorok laptokban van új az nem gyorsabb 4-5 èvell ezelőtt vivel?

Figyelt kérdés
2020. nov. 21. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Attól függ, melyik kategóriát hasonlítod melyikkel. Egy 4-5 évvel ezelőtti 250 ezres laptop simán lever egy vadiúj, 120 ezres gépet. De azonos kategórián belül észrevehető gyorsulás nem igazán történt.
2020. nov. 21. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden tekintetben gyorsultak.több mag/szál,gyorsabb ssd,erősebb grafikus képességek.már ha ki is használod ezeket mert böngészés közben nem veszel észre semmit,hacsak nem valami alja kategóriát vettél fél évtizede.
2020. nov. 21. 15:14
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#1 mi alapjan?

atlaghaszbalatba nem latszik meg

de teljesitmenyuk elkepesztoen novekszik az egyre ujabb techech miatt vagyis nagyon is valtoztak

#Kerdezo 4-5evvel! ne nevettes:D

inkabb eppen az van a #1 peldajaval elve hogy egy mai 120ezres laptop hozza a 4-5evvel elotti 250ezres szintjet altalanossagban

mivel mindkettoben leginakk IGP k vannak es ezekben volt elore lepes, procirol meg mar irtam

az igaz hogy lehetett dvg is benne de 2016-2015!!! Volt 4-5eve meg nincs 2021, es ha lenne akkor is 2016-2017 rol beszelnenk

ekkor mondj par legjobb dVGS laptopot 250ig! bezarolag

ha az tenyleg jo akkor lehet gondolkodni, de itt vga rol van szo nem a procirol

megint mas kerdes hogy neha extra learazasok vannak valamiert erre arra stb.

te megvetted a 350-400ezres gepet 250ert

miben jelent ez altalanossagot?

de mondjuk te kategoriakat nem is irtal kerdezo

tokeletesen azonosakban van fejlodes csak valamiert neked az nem szamit

2020. nov. 21. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:

De veri. Csak a kereslet miatt a 100 ezres gépet 150-ért is el tudják adni. Ennyivel feljebbcsúsztak az árak. Azaz elcsúsztak a teljesítménykategóriák. Így lehet az, hogy vettél egy pl 150 ezerért 5 éve egy gépet. Nézel ma egy újat, 150 ezerért, ugyanazt a teljesítményt tudja adni.

De egy éve egy ilyen gép 115 körül volt.

Ez kb a 2 mag, 4 szál, 2,8 ghz körüli netezős gépek.

2020. nov. 21. 15:52
 5/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

amugy a 150 alatti es meginkabb 100 koruli laptopok >tobbsege< kortol (evtol, evszamtol) fuggetlenul mindeg "kukakategorias" volt vagyis parasztvakitas vagy meg az sem

igazabol profit miatt van ez a "budget" kategoria

mivel 100 at "barki" csoro is kifizet, mert ki bir, es azert is mivel 100nel olcsobban nem is nagyon tudnak kihozni epkezlab egesz laptopot, marmint ertsd profittal egyutt hisz arrol van szo

ez a lenyeg mindenben a penz, mert azon lehet barmit megkapni

2020. nov. 21. 16:04
 6/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ja es azt azert linkeltem mert az 2017 es laptopokrol is szoval 3evvel (vagy ha te mar 2021-ben vagy akkor 2evvel...) ezelottiekrol es nem 4-5evvel

ma viszont Zen3 as Ryzen 4000 szerias procik vannak es 10/11genes Intel procik

Most nem nezem meg melyik evben mik voltak de napjainkig is 6000/7000 szerias procik is vannak intelbol... amik jo regiek hiaba most adjak el oket "ujonan" ahogy korabeli amd kbol is vannak

Xy4

2020. nov. 21. 16:08
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
Ésmég egy: a laposoknál nem feltétlenül csak a nagyobb teljesítményt jelenti a fejlődés. Van, ahol valóban ugyanakkora a CPU teljesítménye, mimt évekkel ezelőtt - csak éppen a fogyasztása csökkent a töredékére... Ugyanazzal a teljesítménnyel nincs melegedés, kétszer tovább bírja az akku, stb.
2020. nov. 22. 01:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez intelnél kb alig igaz. 14 nm technológia volt akkor is, és most is. Szégyen 😕
2020. nov. 22. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!