Tényleg olyan rosszak a TN panelek?
Figyelt kérdés
Tudom a VA meg az IPS sokkal jobb de tényleg a TN panelnek rosszak a színei és max játékra jó filmezésre ilyesmire meg nem?2020. nov. 21. 14:15
1/5 anonim 

válasza:

Nekem TN van. Hát nem azt mondom, hogy rossz, de az 1000:1 kontrasztarány elég fos. IPS ugyanezt tudja, csak brutáljó színekkel, és nagy betekintési szöggel. TN-nek ugyanolyan szar a betekintési szöge, mint VA-nak. Csak máshogyan (más irány, vagy nem vágom már). VA viszont 3000:1 kontrasztarányú (már amelyik...) ami brutáljó feketéket jelent egy IPS/VA-hoz képest.
Tehát filmezni akkor tudsz TN és VA panellel,ha pontosan szemből nézed. Nekem ágyból nem esik pont szembe a panel. Talp hátsó részét meg kell emelnem egy centivel, hogy jobban előre tudjon bukni, ne torzuljanak a színek.
Szóval ha nem tudod szembefordítani a monitort, akkor csak az IPS a jó.
2/5 anonim 

válasza:

Vannak jó TN panelnek is persze az IPS-től lemaradnak de filmnézésre jók és FPS játékokról ne is beszéljünk, mert ott páratlanok.
3/5 meszike91 

válasza:

Rosszabbak a színek és a betekintési szögek is, de simán el tudom képzelni hogy valakit ezek nem zavarnak.
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem van egy ViewSonic VG2236wm full hd monitorom elfekvőben gondoltam nézhetnék rajta filmeket,néha veszem csak elő ha valakinek javítani kell számítógépet és erre kötöm,amúgy csak áll a szekrényben.
2020. nov. 21. 16:03
5/5 anonim 

válasza:

Attól függ mire kel a monitor, és ott kel kompromisszumot kötni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!