Érdemes csak ssd-kre épülő pc-t összerakni?
Figyelt kérdés
Láttam most egy videót nem olcsó gépet raktak össze szerintem olyan 1millió és 1,5millió forintnak megfelelő ára lehet az alkatrészeknek,de nem is ez a lények csak is ssd-t raktak bele volt egy 1terrás meg talán a másik is 1terrás ssd volt meg az alaplapra egy szerintem vagy 500gb-s M.2 ssd-t raktak még és semmi hdd.Kiválthatja az ssd a hdd-t?Úgy értem eze elég sok hely fontos adatok tárolására jó lehet vagy arra inkább hdd?Én nem mernék csak ssd-t rakni a gépbe.2020. nov. 20. 22:59
1/7 anonim válasza:
Ha van elég pénzed rá, semmi akadálya. A HDD-t azért használják a mai napig, mert lényegesen nagyobb kapacitást ad azonos áron, mint az SSD. A kompromisszum a sebesség. Pont ezért tesznek mindkettőt.
2/7 anonim válasza:
Sima ügy. Az én gépemben csak egy 128GB-os SSD van, háttértárnak meg van egy közös NAS.
De olyan is volt már, hogy pendriverRA volt telepítve és arról futott a rendszer.
3/7 anonim válasza:
Igen. Egy 500GB NVME SSD mellett két 1TB sata 2,5" SSD optimális kiépítésnek tűnik. Neked is javasolt.. (ámbár ha telik rá akkor inkább 2x2TB-ost vegyél)
5/7 anonim válasza:
Kiváltja hát, csak attól függ mire kell. Ha 4K-s filmeket nézel és oda torrentozol, tök fölösleges az SSD. Soha életbe nem lesz kihasználva, max nem lesz hangja. Ha ilyen videókat vágsz, akkor talán megéri.
6/7 anonim válasza:
Vannak olyan hdd-k, amik tudják egy olcsóbb ssd sebességét, pl seagate barracuda. Nekem még az előző generációs van, amibe csak 128 MB cache jutott, de az is tud 100 MB/s feletti írási sebességet. A 256 MB/s elvileg még többet tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!