Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet érdemes összerakn...

Milyen gépet érdemes összerakni kb 200ezer forintért?

Figyelt kérdés
nem nagyon értek hozzá, jelenleg ennyit tudnék rá áldozni. viszonlyag régebbi játékokkal játszom mint mondjuk wow meg skyrim, de azért nem ártana ha elmennének rajta újabb nevek ha nem is full grafikán.
2020. nov. 10. 06:29
 1/5 A kérdező kommentje:
fontos lenne még hogy ha úgy adódik legyen lehetőség fejlesztésre
2020. nov. 10. 06:46
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Ryzen 3, gt 1030, 8G ram, 240ssd szerintem a minimum. Hardveraprón érdemes vadászgatni, úgy gondolom.
2020. nov. 10. 08:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt tudom, hogy a skyrim xarrámodolva fhd-n 30-65 fps-el elfut az elsőgenes 6/12- es procikon, i5600k/i76700k és egy 6 gigás gtx 1060-on. Kicsit lassabban rx 470/570 4gb-on. Szerintem az amd hasonló tudású prociain is ugyan így elfutna szépen. Procitól függetlenül egy rx 480/580 8 gb vagy gtx 1060 alá ne add.
2020. nov. 10. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
62%

Adok egy útmutatót, hogy nagyjából mit érdemes. PCX árak szerint írom, de ha máshol veszed, akkor valószínűleg éppen a kereten belül leszel.

-Intel core i5-10400F -56 ezer

-RX580 8GB -76 ezer

-1x8gb Crucial DR4 RAM - 11 ezer (később lesz egy helyed bővíteni)

-Asrock h410m lga1200 alaplap - 20 ezer (csak a legolcsóbbat választottam, de azonos árban azt választasz amit akarsz, teljesen mindegy)

-120gb Gigabyte ssd -7 ezer

-Seagate 1tb hdd -13 ezer

-Cooler Master 500w táp, 17 ezer (ez csak random, de sztem van az árban valami 500 körüli be quiet vagy corsair is, azok jók nagyon)

Ez így kereken 200 ezerre jön ki pcx-en, de a ház még hiányzik, az is mindegy mi, igazából 10 ezer körül találsz. Ha ezt-azt máshonnan veszel akkor pont a 200 ezerbe beleférsz szerintem. Azért választottam az lga1200-at, mert jövőre még ebbe fog jönni az új 11. generációs intel procik is. SSD is van olcsóbban, szimplán csak ez volt elől, igazából ha írás/olvasás megegyezik, mindegy milyen márka, ha olyan a lapod lesz végül, akkor sata helyett m.2. HDD is mindegy ha új és látsz olcsóbbat, szóval lehet faragni még az árakon. Ram is csak random lett váalsztva, dmdeindenképp 1x8gb-t vegyél, hogy később belerakhass mégegyet ha akarsz.

Szerintem ez amit itt leírtam a 200 ezer forint teljes kimaxolása teljesítmény terén.

2020. nov. 10. 13:30
 5/5 anonim ***** válasza:

előzőre reagálnék. tetszik az alapötlet.

én ötletem:

VGA használtan 45-ért elérhető. lehet első körben spórolnék ezen, hogy az alapgép beleférjen a 200-ba, és később csak a videokártyát kelljen cserélni egy fejlesztéshez. A processzor sokkal erősebb kártyát is ki tud majd hajtani a legtöbb játékban.

Prociból új, rendes garis, rendes számlás eladók adják legolcsóbban, sok megbízható visszajelzéssel hardveraprón. párezret lehet spórolni így az árukeresős boltokhoz viszonyítva.

16 GB ramnak bele kell férnie manapság. (kit változat bátran). akár használtan is veheted... RAM-ok megbízható cikkek. szóval ezzel is lehet spórolni.

240 GB SSD is alap minimum. de inkább 500. WD green, crucial MX/BX, akármi... 400/400 MB/s írás-olvasást tudjon fixen, kb ennyi. szóval aki több garit ad az olcsó kategóriában, azt kell választani.

Alaplapban csak annyira vagyok képben, hogy nagyon ajánlják a nagy VRM hűtésűeket. ez tűnik a gyenge pontnak. M.2 foglalat jól jöhet SSD-hez.

táp: kiegészíteném csak: FSP is jó márka, seasonic is.

2020. nov. 10. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!