Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot vegyek?

Peterr80Hun kérdése:

Milyen alaplapot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

M.2es ssd-t szeretnék venni de a jelenlegi alaplapomon nincs foglalata.

Olyan alaplapot szeretnék amihez a meglévő dolgaimat be tudnám szerelni.

DDR3as ramok pcie vid kari intel i7 4460as proci. + szeretném ha ddr4es foglalat is lenne rajta.

segítsetek légyszives. 20k körüli árban gondolkodom hogy maradjon pénzem az m.2es ssd-re is.

Köszönöm a segítségeket

2020. nov. 20. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyet nem fogsz találni. A memóriavezérlő a processzorban van és ez csak DDR3-at lezel.
2020. nov. 20. 20:18
 2/7 A kérdező kommentje:

John_McClane De olyan alaplap biztosan van amin van ddr3 ddr4 és m.2 foglalat is egyszerre. viszont nem vennék zsákbamacskát. azt mondod, hogy hiába van rajta 2 féle ram foglalat ha csak ddr3asat ismeri a processor?

Nem igazán értem amit írtál. viszont nem is értek hozzá

2020. nov. 20. 20:22
 3/7 A kérdező kommentje:
ha nincs olyan lap akkor ugyanezt szeretném ddr4 nélkül :(
2020. nov. 20. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy a memóriavezérlő régen az alaplapon volt, és voltak olyanok amik elboldogultak két eltérő memóriával is. Ez a memóriavezérlő átkerült a processzorba és amit "támogat" azt meg tudja hajtani, mást nem. Azok az alaplapok amikbe a te processzorod fizikailag berakható csak és kizárólag DDR3-as memóriaslotokkal készültek semmi mással.

Lusta vagyok kikeresni van-e olyan LGA1150-es lap ami támogat Haswell-t és M2-t egyszerre.

2020. nov. 20. 20:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm a választ. Közben rájöttem hogy az a proci a régi gépemben volt. ebben i7 4790van de gondolom nem változtat a dolgon.

Esetleg tudsz ajánlani alaplapot ddr3as ramhoz? a lényeg hogy kell egy m.2es foglalat.

Ha esetleg már nem akarsz ezzel foglalkozni akkor köszönöm hogy útba igazítottál.

2020. nov. 20. 20:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Az akkori inteles platformban nem nagyon vagyok otthon. A Z97-es lapok közül találsz olyat, amibe belemegy a processzorod és van M2 is.

Pl:

Gigabyte GA-Z97M.. vagy GA-Z97X.. GA-Z97-D3H

Vagy itt az egész lista:

[link]

[link]

Szerintem mindegyik gyártó készített Z97-tel alaplapot.

2020. nov. 20. 21:24
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az utánajárást :) Megnézem őket
2020. nov. 21. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!