Ha SSD-t teszek a gépembe (Kingston KC600), akkor a többi hardvertől függetlenül mennyivel lesz gyorsabb a gép? (pl. jelenleg, HDD-vel a boot idő 3 perc 15 mp)
Fél perc felett valamivel. (Sata 3 csatlakozón)
És ezzel ugye az egész rendszer reszponzívabb lesz. Tehát egy böngészőt nyitsz, az szinte azonnal előtted lesz, Office programok szintén. Játék töltési idők is feleződnek legalább (ez már elég játékfüggő is)
Helló!
Én a héten héten cseréltem a laptop-omban merevlemezt, mert az eddig használt közel 7 éves(!!!) HDD-n bizony már érződött, hogy nem mai darab.
Szerencsémre pont ki tudtam fogni jó áron egy Samsung 860 EVO SSD-t, bele is raktam a laptop-ba és a Windows-t is újratelepítettem. (Az előző merevlemez adatait kimentettem egy külső meghajtóra, majd ha kell, onnan szépen egyesével visszamásolgatom.) Már a Windows telepítésénél csodálkoztam, mert az eddigi 1-1,5 órás installálás itt megvolt kb. 25-30 perc alatt. Főleg akkor gurított nagyot, amikor a fájlokat kellett másolnia, soha nem pörögtek még ilyen gyorsan azok a bizonyos %-ok. :D
Így kb. 2 nappal a beüzemelés után azt tudom én is mondani, amit a második hozzászóló. Nekem a laptop alap dolgokra kell (játékra ott a PlayStation), de nagyon-nagyon durva, hogy egy SSD-cserétől micsoda sebességre és erőre kapott. Új korában sem volt ilyen gyors. Eddig nekem is ilyen 2-3 perc alatt boot-olt be a rendszer. Most konkrétan ott vagyok, hogy megnyomom a bekapcsológombot és közel 20 másodperc után már használom a böngészőt. :O Bármit(!) megnyitok, azonnal indul, gyakorlatilag nem gondolkodik. Laikus vagyok a témához, de mintha azt is észrevettem volna, hogy azóta a ventilátor sem pörög annyira, mint amikor HDD-t használtam. Egyszerűen olyan érzés, mintha egy új laptop-ot használnék.
Nem tudom majd, milyen lesz a rendszer válaszideje akkor, amikor egy kicsit több adat lesz az SSD-n, de eddig azt mondom, hogy nagyon-nagyon jó vétel volt az SSD, pedig először HDD-n gondolkodtam. Minden pénzt megért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!