Miért megy fel ennyire a gpu hőmérséklete cs:go-nál?
GTA V-NÉL ÉS GTA IV-nél 55 fok kb és a ventillátorok se olyan zajosak, de a cs:go-nál, ami mindkét említett játéknál sokkal barátságosabb gépigényű felpörögnek a ventillátorok és nagyon meleg lesz a gép. A feladatkezelőben megnéztem és 66 fok volt egyből, miután kiléptem. Szerintem nem kéne, hogy problémát okozzon ennek a gépnek a cs:go.
Gépem: i3 9100, Gt, 1030, 8 gb ram

Ez teljesen normális. Mármint a hőfokok. 66°C is rendben van még (sőt, az 55 fokos GPU kifejezetten hűvös). A visító ventilátor már gond.
Egy afterburnert szedj le, és nézd meg, hogy mennyire megy fel a ventilátor az egyikben, mennyire a másikban!
Most így ötlet amúgy, hogy mit is lehetne csinálni, hogy ne zajongjon a venti, de a hűtési teljesítmény is rendben legyen... 🤔 nem tudom.
Visszafogni teljesítményben egy 1030-at... így is gyenge szegényem. Semmiképp sem.
Vntilátorcsere egy halt 12 centisre? Talán... de maga a kártya nem ér ennyit. Vagy (ha már nem garis) akkor egy teljes ventilátorszétszedés, tisztítás, tengelyzsírozás, öszezerelés?
pasztázás lehet még jó... mennyi idős? garancia?

Egyáltalán nem magas az a hőmérséklet, emiatt nem kell aggódnod.
Igaz eléggé VGA függő, de vannak olyanok is aminél gyárilag felengedik 85-90 fokra, mondjuk ez már szerintem se egészséges, de ha a tervezők úgy döntöttek hogy okés, akkor csak nem okoz gondot.

Vannak bizonyos játékok, amik felhúzzák a GPU/memória frekvenciáját.
Régi VGA-nál ezeket lehetett felismerni, mert elkezdtek sercegni már a kezdőképernyőnél. Egyik klasszikus a crysis.
Gondolom nyomták a fejlesztőket rendesen, hogy idő előtt megfingassa a radeon/nvidia procikat. Üzlet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!