Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kell átállítanom, hogy a...

Mit kell átállítanom, hogy a laptop a dedikált videókártyát használja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb 1 hónapja vettem egy laptopot, amiben található dedikált kártya. Azonban arra csak most jöttem rá, hogy ha telepről működik a gép, akkor a rendszer automatikusan átáll az integrált kártya használatára.

Gondolom valamit az energiséma beállításaiban kellene átállítanom, de pontosan nem tudom hogy mit, neten pedig nem találtam ilyet.

Felteszem azokat a beállításokat kell átállítanom maximális teljesítményre, amit kijelöltem, de nem vagyok benne biztos, kísérletezni pedig nem szeretnék.

Előre is köszönöm a segítséget! :D

[link]

2020. nov. 14. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem található benne dedikált kártya.
2020. nov. 14. 22:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Milyen dedikált VGA van benne? Általában alapértelmezésnek meg lehet adni, hogy melyik GPU-val indítson bármit, vagy épp egy konkrét feladatot. Nálam még nem befolyásolta az energiaséma ezt.
2020. nov. 14. 22:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Egy nVidia GeForce GTX 1650 van benne, ami egyébként elég szépen muzsikál😄 Persze csak ha töltés alatt van a gép, ez a probléma.
2020. nov. 15. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Keress olyan beállítást, hogy NVidia Optimus (Bios, vagy Driver). Ha kikapcsolod, csak a GPU-t használja majd.
2020. nov. 15. 08:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Illetve be van állítva, hogy mindig a dedikált kártyát használja, de telepes működésnél ez mégsem így van.

Megpróbáltam kikapcsolni az integrált kártyát de ez sem javított a helyzeten :/

2020. nov. 15. 08:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, amint gépnél leszek kipróbálom. Köszi 😊
2020. nov. 15. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!