Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop videokartya hiba?

Laptop videokartya hiba?

Figyelt kérdés
Ha elromlott a videókártya akkor a biost sem látnám? Mert ott mutatja hogy gtx 1060, de mikor újra akarom tenni pendriveról, bejön a win logó, tölt és csak fekete a kép. Lehetséges hogy a videókártya kiment belőle?
2020. okt. 23. 11:16
 1/7 CspCsj ***** válasza:

Laptopodnál a 1060 csak rásegít, a képet az integrált kártya adja.

Ha kihúzod a pendrive-ot, akkor a normál Windows rendszered rendesen betöltődik?

Egy ismerős pár napja telepített, és nála 8-10 percig fekete kép volt a pendrive-os Win10 telepítő indulásánál. (Microsoft weboldalról letöltött programmal készítette)

2020. okt. 23. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
A logós töltés után, bejött egy ilyen kékes lilás kép, az egeret is mutatta. De utána nem történt semmi. Én is hagytam kb 10 percig, de semmi.
2020. okt. 23. 15:16
 3/7 CspCsj ***** válasza:

A lilás háttér jó jel, várnék még tovább hátha ott is tovább vár a gép.

[link]

Régebben nekem is volt egyszer ilyen hosszú várakozás, csak nálam nem fekete, hanem a lilás-kékes háttérnél. (ez már a telepítőprogram háttere)

2020. okt. 23. 15:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Egy párszor már raktam újra ezt a gépet, de eddig sosem volt ilyen. Mindig hamar bejött minden. Ezért is gyanakodtam/gyanakszom valami hibára.
2020. okt. 23. 15:47
 5/7 CspCsj ***** válasza:

Ha eddig nem csinált ilyet, akkor szerintem is hibás lehet valami.

Ha könnyen hozzáférsz a memóriákhoz, és több modul is van benne, akkor külön, egyesével próbálnám a telepítőt, hátha az egyik hibásodott meg.

Ha csak egy memória van benne, akkor a HDD állapotára néznék rá. (asztali gépbe átszerelném, vagy Linux telepítővel elvileg teljes rendszert tölt be az alól lehet futtatni ilyen ellenőrző programokat)

Mikor volt utoljára szétszedve, portalanítva?

2020. okt. 23. 16:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Április környékén vittem szervizbe. Akkor ki lett takarítva. Gyárilag volt benne optain memória ami bekavart. Kiszedték és tetettem bele SSDt. Mondták hogy a HDD kondíciója 75%os volt, javasolták annak cseréjét is idővel. Próbáltam hogy kivettem a HDDt és úgy, de akkor sem volt jó. Ugyan igy eljártam az SSDvel is. A ram meg egy 16 gbos van benne de azt nem szedtem ki.

BIOSban mindent jól mutat, látja a ramot, az SSDt, HDDt a videókártyát, processzort is, mindent. Ezért is csodálkozok hogy miért szenved most ennyit.

2020. okt. 23. 16:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, de ebből sajnos szerviz lesz.
2020. okt. 23. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!