Ezek a DDR4 memóriamodulok Mini-ITX házba, low-profile hűtő mellé beférnek, vagy mást kell választani? (bővebben lent)
Mini-ITX házba low-profile hűtő mellé ezek a memória modulok elférnek?
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16)
Hűtő egy Be Quiet! Shadowrock LP lenne.
Ha DDR4 modulokkal gond lehet, akkor tudnátok ajánlani olyat modulokat, amelyek Ryzen-hez ajánlottak, legalább ilyen teljesítményűek de alacsonyabbak a modulok?
Ha megnézed a hűtő méreteit bemutató rajzot:
láthatod, hogy a hűtő alatt csak 31,7 mm hely van - ha ez a memóriafoglalatok fölé lóg be, akkor annál alacsonyabb memóriamodulok kellenek.
A memória adatlapján:
láthatóak a memóriamodul méretei - hűtőbordával 42,2 mm magas, szóval ha fölélóg a hűtő, nem fér be a alá; hűtőborda nélkül 31,25 mm, úgy igen (kérdés az, hogy hogyan lehet - ha lehet egyáltalán - leszedni a hűtőbordát).
"amelyek Ryzen-hez ajánlottak, legalább ilyen teljesítményűek de alacsonyabbak a modulok?"
Milyen alaplap, melyik Ryzen-processzor?
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.
Vak vagyok, a rajzokat nem tudom megtekinteni, ilyesfajta grafikai elemeket még nem tud akadálymentesíteni a beszélőprogram. Az említett datasheet-et olvastam, de így látatlanban nem tudtam semmit kiokumlálni. A DDR4 memóriát az alaplapi QVL-ből másoltam ki, persze attól tartok a modul-magasságra ott se ügyeltek feltétlenül.
Ryzen 5 3400G lenne a processzor.
alaplap:
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
Tudom hogy a hűtő kissé túlméretezett a processzor TDP-hez képest, de hasonló hűtőre is nyitott vagyok, amely szélesen elérhető sok áruház kínálatában, csendes és esetleg nem okozhat ilyen memóriaproblémákat.
A Be Quiet! oldalán a megfelelő jellemzőket kiválasztva előjött a kompatibilitási lista, az általam írt hűtő nincs közte:
Köszönöm, hogy tanulmányoztad a manual-okat, alapból a hűtő oldalán kellett volna kezdenem a kompatibilitás kiderítését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!