Mikrofon/hangszóró combo Jack aljzatot mindkét funkcióra hogy lehet használni? (bővebben lent)
Vannak olyan notebook-ok, amelyekről a spórolás jegyében lespóroltak egy Jack aljzatot és csak egyetlen, hangszóró/mikrofon combo jack van rajta. Ilyen esetben a mikrofon és hangszóró csatlakoztatását hogy lehet megoldani? (hangszóróról szeretném hallgatni a gépet). Gondolom vannak már mikrofonos fejhallgatók, amelyek egyetlen 4 pólusú Jack dugóval ezt megoldják, hogy hang is legyen meg mikrofon is, de én nem szeretném mindig cserélgetni a hangszóró és fejhallgató csatlakozót ha mikrofonon szeretnék beszélgetni valakivel.
Most készülök notebook vásárlásra és sok ilyet találok, melyek megfelelőek lennének, de ezért az 1 Jackdugós megoldás miatt nem tartom ezt számomra jónak. Gondolom, hogy van 4 pólusú Jack elosztó, ami így-úgy működik, de még a simával sincs jó tapasztalatom, elosztó egyik ágán halkabb, másikon hangosabb a jel, kontakthibás lesz elég hamar stb...
Ilyesmi csak nekem probléma, van erre megnyugtató, tartós megoldás?
(nem olvastam végig sorry)
Nagyon leegyszerűsítve. Vannak olyan laptopok, amelyek képesek érzékelni combo jack esetén a mikorfont(de ez nagyon megbízhatatlan).
2 lehetőséged van.
#1 - Veszel egy külső hangkártyát kb 4-6eFt-ért és abba dugod a külön fejhallgató jack-at és külön a mikrofon jack-et.
#2 - Vagy alapból USB-s fejhallgatót veszel.
(Én a #2 választottam, bevált.)
Ez egyébként olyan konstrukció (laikusként gondolva), hogy egy 4 pólusú Jack dugó van egyik végén, amit aljzatba dugok, elosztó két ága pedig egyik 3 pólusú, másik pedig 4 pólusú Jack aljzat?
Azt, hogy a hangszóró hangja a mikrofonba ne hallatszon bele, tudja biztosítani ez az elosztó?
Ilyen elosztót be tudsz linkelni? Hagyományos, 3 pólusú Jack-elosztóim vannak csak.
Egy jobb minőségűt tudsz ajánlani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!