230-280k között milyen notebook-ot ajánlanátok?
Sajnos 120%-osan laikus vagyok a témában. Tanuláshoz (egyetem) használnám alapvetően. Jelenleg egy Dell Inspiron 15 5000 Series Intel I7-em van, ennél nem igazán szeretnék rosszabbat. Ami a legfontosabb lenne, hogy minél hosszabban bírja az akksija (3 óra esetleg?), illetve, hogy több éven keresztül kiszolgáljon (egy 4-5 év lenne a cél), tehát az akkumlátor mellett még a legfontosabb ez lenne, a többi csak másodlagos. A méret és tömeg nem számít, de ha lehet, mindkettő a lehető legkisebb legyen. (Ezt a kérdést félve teszem fel, de videóvágó programot is szeretnék rajta használni (Premiere Pro, a jelenlegi gépemen is fut) de ez már csak egy extra lenne, nem feltétel de nagy plusz. Persze, ha ebben az árkategóriában ilyen nem létezik, akkor ez tárgytalan.)
Remélem nem adtam meg túl sok feltételt, de ha mégis, akkor a tartósságból és akkumlátorból szeretnék a legkevésbé leadni.
Előre is köszi a válaszokat!
ASUS VivoBook 15.6″ (M580VD-EB54)
Nem a legkisebb de ennyiért bitang erős és az akksija is jó, bár 3 évente ajánlott cserélni, 5 évente ha gyakran tápról is használod akksi nélkül!
CPU szempontjából az új generációs, 7nm-es Ryzen processzorokat (4500U, 4700U, stb) tudom ajánlani. Teljesítményben és energiahatékonyságban is nagyon jól szerepelnek, ami sokat tud dobni azon, hogy az akku is tovább bírja.
Egy ssd, lehetőleg NVMe is a must have.
Ha be tudsz ugrani egy nagyobb elektronikai üzletbe, akkor azt tudom ajánlani, hogy próbáld ki a kiszemelt modelleket. Élőben meg tudod igazán megtapasztalni, hogy milyen a kijelző, billentyűzet stb.
Ha főleg nem játékra használod, akkor dedikált kártyát fölöslegesnek tartom bár a premiere hardware-es gyorsítás miatt sokat tud dobni a renderelési időn egy komolyabb GPU.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!