Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudok csatlakoztatni a...

Hogyan tudok csatlakoztatni a laptopomhoz külsőleg videókártyát?

Figyelt kérdés
Acer VN7 Nitro 591G - Nvidia GTX 860M van benne, ami már eléggé elavult kártyának számít, főleg az új játékokhoz.. nekem mindenképp laptop kell, viszont ezért nem akarnék venni új gamer laptopot közel fél millióért, amiben még mindig egy gyengébb kártya lesz, mint amit lehet venni mondjuk 200 ezerért... Láttam, hogy a vidikarikon van HDMI csatlakozó.. egy HDMI kábel és egy külön táp a VGA-nak elég lehet ehhez, vagy komolyabb műtétre lenne szükség? Pl megbontani a laptopot és úgy csatlakoztatni..?

2020. nov. 7. 07:02
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
100%

Igen, komolyabb műtét kell lényegesen. Kell tápegység, külső dokkoló.

[link]

És a video kártya.

Mivel a mini PCI-E foglalatot rendszerint elfoglalja a Wi-Fi adapter, így USB -s Wi-Fi -re is szükséged lesz. Valamint az újabb laptopoknak nincs szerviz ablak. Tehát valahogy ki kell vezetni a kábelt a mini PCI-E -től, ami csak a laptop káva gányolásával lehet. Ezen kívül a laptop saját kijelzőjét nem is használhatod.

Szerintem rémálom az egész. Pont a lényegét veszti el a laptop, a hordozhatóságát.

Ezért nem szoktunk kis pénzűeknek Gamer laptopot ajánlani. Mert az úgy marad ahogy vetted. Szinte zéro fejleszthetőség. Csak RAM -ot meg háttértárat vehetsz nagyobbat.

Akinek nincs lóvéja 2-3 évente lecserélni a laptopját, annak kompromisszumot kel kötni vagy a hordozhatóság vagy a teljesítmény terén.

2020. nov. 7. 07:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Aha, hát igen, jól látod, így semmi értelme nincs.

Köszi a részletes és kimerítő választ!

Nem értem amúgy a gyártókat, szerintem rendesen lenne piaca annak, hogy egy egyszerű vezetékkel rá lehetne dugni a laptopra a rásegítést.. így az ember mindenhová magával vihetné a laptopját, amikor meg grafikai munka kell, vagy játszani akar, amit ígyis úgyis helyzez kötötten végezne, akkor csak rádugna egy kábelt, így nem kellene a laptopnak sem erős vasnak lennie egyáltalán és feleslegesen nehéznek meg drágának lennie, illetve nem kellene beruházni külön monitorra meg vezetékrengetegre.. ami egy minimalistának amúgy is rémálma.

2020. nov. 7. 17:55
 3/5 P.O.C. ***** válasza:

Az üzleti érdekek felülírják a praktikusságot.

Nem vennéd meg akkor a drágább terméküket. Ha meg elavulna a jelenlegi géped, nem vennél újat, csak vennél egy külső VGA -t. Ők meg elesnének a nagy lecsótól.

2020. nov. 7. 18:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Amúgy olyan újabb laptopokon sem működne a dolog, amin van Thunderbolt / Type C csatlakozás?

(Tudom az enyémen nincs, gondolom ennek megfelelően válaszoltál, csak érdekel)

2020. nov. 7. 18:35
 5/5 P.O.C. ***** válasza:
Úgy már elvileg van rá lehetőség.
2020. nov. 7. 18:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!