Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért tűnik el a wifi?

Miért tűnik el a wifi?

Figyelt kérdés

bekapcsolom a laptopot és eltűnik mindenhonnan a wifi. úgy értve mintha nem is lenne wifi a gépbe. asus x541u

töltöttem le egy realtek wlan drivert ehez a típushoz, felraktam,reset, és semmi változás. néztem aida64-be de ott sem találtam semmit

2020. nov. 6. 20:47
 1/3 A kérdező kommentje:
lehet rosszul fogalmaztam. de találtam aida64-be egy Microsoft Kernel Debug Network Adapter-t. meg egy Realtek PCLe FE Family Controller-t. melyiket frissítsem?
2020. nov. 6. 21:01
 2/3 CspCsj ***** válasza:

Az említett Realtek az kábeles LAN csatlakozó. (FE=Fast Ethernet=100Mbit)

Elsőnek megpróbálnám a wifi ki-bekapcsológombot: Fn+F2

Esetleg egy rendszer-újraindítást, ha még nem próbáltad. (nem ki-bekapcsolást!)

Ha nem lett jó, akkor ellenőrizném az eszközlistát:

Start menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > ha nem látsz ismeretlen, sárga felkiáltójeles, egyéb eszközt, akkor > Hálózati kártyák > itt a WAN Miniport elemeken kívül mi van? > ha csak a Realtek FE, akkor a wifi talán csak lezáródott. (ha van ismeretlen eszköz, akkor ugorj a legalsó linkre, és a Networking résznél a wifi driver-t töltsd le és telepítsd)

A lezárt wifi feloldásához a BIOS-ba lépj be: bekapcsoláskor az F2 gomb nyomogatásával, vagy ha egyből a Windows töltődik be, akkor a videó szerint: [link]

A BIOS-ban (nyilakkal és az Enter, Esc billentyűkkel navigálhatsz): Security menüpont > I/O Interface Security > Wireless Network Interface = Unlock legyen > végül Save & Exit menüpont > Save changes and Exit > újraindul.

(kézikönyv 70-73. oldala: [link] )

Ha még mindig nem jó, akkor a gyártó weboldaláról megpróbálnám a "Wireless Radio Control"-t telepíteni:

[link]

Esetleg az "ATK Package"-t is, ami a billentyűkombinációkhoz kellhet.

Ha még mindig nem jó, akkor talán meghibásodott a wifi-eszköz.

2020. nov. 7. 02:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ. elég volt telepíteni a "Wireless Radio Control"-t és kétszer újra indítani
2020. nov. 7. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!