Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Magam raktam össze egy hordozh...

Magam raktam össze egy hordozható hdd-t de kihúzhatom a lent leírt esetben a gépből vagy csak a gép kikapcsolása után?

Figyelt kérdés
Ha az eszköz leválasztására megyek rá nyomok ki is írja a windows,hogy most már biztonságosan eltávolítható az eszköz,akkor kihúzhatom ha még megy a hdd ugyan úgy?Vagy a leválasztás utáni kihúzás olyan neki mintha leállítottam volna a gépet és nem okoz semmi károsodást?

2020. nov. 6. 14:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha szabályosan, az ikonra kattintva eltávolítottad és ki is írta, hogy biztonságosan eltávolítható, akkor nyugodtan kihúzhatod.
2020. nov. 6. 14:27
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha a LED kialszik, akkorlehúzhatod. Az eltávolítás ikon fontos, csak úgy lehúzni nem jó...
2020. nov. 6. 14:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy kiírja,hogy biztonságosan eltávolítható az eszköz de a hdd továbbra is megy a külső hordozó tokban.
2020. nov. 6. 14:42
 4/16 A kérdező kommentje:

1/

Akkor is ha utána még megy tovább a tokban?

2020. nov. 6. 14:43
 5/16 A kérdező kommentje:

2/

Nem alszik ki a led eltávolítás ikon és biztonságos eltávolítás kiírása után is üzemel a hdd a hord tokban.

2020. nov. 6. 14:44
 6/16 anonim ***** válasza:

Ha az operációs rendszer azt mondja, hogy le van választva a meghajtó, akkor vélhetően úgy is van. Ha bizonytalan vagy, akkor nézd meg mondjuk az intézőben, hogy látod-e.

Attól, hogy a készüléken a LED világít, még nem biztos, hogy a HDD működik. Lehet hogy valami egyszerűbb vezérlőt kapott a ház, ami mindíg áramot enged a LED-re, ha csatlakoztatva van az USB portra.

2020. nov. 6. 14:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Az nem jó. Nekem kialszik, és leáll a rezgés is. Tipp: nics valami driver a házhoz?

[link]

...valami ilyesmi.

2020. nov. 6. 14:53
 8/16 anonim ***** válasza:
Gépen telepítve van a chipset driver, mint ötlet még...?
2020. nov. 6. 14:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészítés a #6-hoz.

Akárhogy is van, nem kell paráznod. A szabályos leválasztás nem a fizikai károsodás veszélye miatt szükséges, hanem az adatvesztés megelőzésére.

Szép is volna, ha egy egyszerű áramszünet winchesterek ezreit tehetné tönkre fizikailag.

2020. nov. 6. 15:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Tök mindegy pörög-e vagy sem, világít-e a led vagy sem.

Ha az oprendszer azt mondja hogy biztonságosan eltávolítható akkor az kihúzható. Ennyi.

(legalábbis ha nem keverted össze hogy mit állítasz le)

2020. nov. 6. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!